Tyto zapečené těstoviny zasytí každého. Přidejte slaninu a spoustu sýra

Tyto zapečené těstoviny se sýrem jsou skvělou a rychlou večeří pro celou rodinu. Vyzkoušejte je také. Uvidíte, že lepší než klasické šunkofleky, které jistě také pravidelně děláte. Unikátem tohoto receptu jsou některé specifické suroviny, které se do klasiky nepřidávají. Obavy však nemějte. Jakmile tyto suroviny do jídla přidáte, budete tento pokrm milovat.

Co budete potřebovat?

Pokud se vám už doslova sbíhají sliny, je to velmi dobře. Aby se vám tyto zapečené těstoviny skutečně povedly, je třeba mít k dispozici ty správné ingredience. Těch je sice více než na běžné šunkofleky, ale věřte že výsledek za to stoprocentně stojí. Nachystejte si toto:

  • 20 dkg slaniny
  • 1 velkou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 dcl smetany
  • 2 dcl mléka
  • 2 lžíce mouky
  • 250 g těstovin
  • 200 g sýru
  • Sůl, pepř a další koření na dochucení

Začínáte se těstovinami

Stejně jako u klasického receptu, tak i tady je třeba začít tím, že si uvaříte těstoviny. Zde postupujte podle návodu na sáčku, pouze dobu vaření o 2–3 minuty zkraťte, aby byly spíše tvrdší. Dodělají se při samotném pečení. Když jsou těstoviny hotové, dejte je do zapékací misky.

Přidejte ostatní ingredience

Ostatní ingredience nakrájejte a přidejte je k těstovinám. Máme na mysli slaninu, stejně jako cibuli, česnek, ale samozřejmě také sýr. Dále smíchejte mouku s mlékem a se smetanou, aby vzniklo něco na způsob bešamelu. I ten poté přilejte do zapékací mísy k těstovinám. Vše velmi důkladně promíchejte, aby se vše, pokud možno ideálně propojilo v jednu konzistentní směs.

Nyní do trouby

Přípravu máte za sebou a to znamená, že můžete vkládat do trouby. Teplota by měla být klasických 180 stupňů Celsia. Doba pečení nemusí být dlouhá, jelikož obvykle stačí 15–30 minut. Ideální poznávací znamení je to, že sýr začne hnědnout. V tu chvíli jsou zapečené těstoviny hotové. Vy je můžete vyndat a naservírovat. Třeba s kyselou okurkou nebo zelným salátem. To je ideální kombinace.