Účinný postup na čištění grilovací mřížky bez speciálních saponátů

Grilování je velmi oblíbenou činností během léta. Ale do čištění grilu se moc lidem přece jenom nechce. Dost možná i proto, že nevědí jak na to. Proto se společně podíváme na postup, díky kterému bude rošt na vašem grilu stále jako nový. A to pokud jste jeho čistění dlouhou dobu zanedbávali.

Stačí jenom pár věcí

Že je to postup velmi jednoduchý, o tom vás jistě přesvědčí už samotný výčet věcí, bez kterých se neobejdete. Základem je totiž jenom:

  • Kus starého hadru
  • Dostatek teplé vody
  • Prací prášek
  • Houbička na čištění

Jak vidíte, tím správným pomocníkem je v tomto případě hlavně prací prášek, který vás překvapí svou silou. Ostatně když dokáže odstranit zažrané skvrny na oblečení, tak proč by nemohl obstát při čištění grilu?

Dodržte správný postup

Jako první dejte do vany staré hadry a na ně položte mřížku grilu. Hadry používáte proto, abyste svou vanu nepoškrábali. Nyní do ní napusťte teplou vodu tak, aby byla mřížka celá pod vodou.

Následně už stačí vzít prací prášek a ten rovnoměrně nasypte po celé ploše vaší mřížky. A první část je za vámi, jelikož následně už stačí jenom 6 hodin čekat.

Po šesti hodinách uvidíte, kolik nečistot se jenom tímto namáčením uvolnilo. Některé samozřejmě mohly zůstat a tak vám postačí vzít si houbičku a tou odmočený rošt jednoduše dočistit.

Uvidíte, jak zbytky potravin, spáleniny, ale také mastnota půjdou velmi jednoduše dolů. A to vše jenom díky kombinaci horké vody a pracího prášku.

A máte hotovo

Potom už jenom mřížku osprchujte čistou vodou, nechte ji oschnout a můžete vrátit na gril, kde bude doslova zářit novotou. A pokud budete tento postup užívat i nadále, pamatujte na to, že když to bude po každém grilování, nemusíte mřížku namáčet hodiny, ale klidně stačí jenom pár desítek minut. Nečistoty totiž nebudou na mřížce až tak zapečeny, což znamená, že půjdou dolů mnohem rychleji a jednodušeji.

Fotografie: Pinterest

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]