Udělejte si polárkovou zmrzlinu z jakéhokoliv ovoce a jogurtu. Univerzální recept z 5 velice levných ingrediencí

Během teplých dnů plných různých letních aktivit není nic lepšího, než se na chvíli zastavit a dát si něco na osvěžení. Třeba tuto zmrzlinu z jahod, kterou si snadno připravíte. 

Je libo nějaké to osvěžení, za které nevyhodíte celou výplatu a zvládnete si ho udělat sami doma? Pak rozhodně vyzkoušejte tuto chutnou zmrzlinu, na jejíž přípravě se rozhodně nenadřete. A co víc, pokud máte děti, tak rozhodně nebude na škodu si je k výrobě přizvat. Nejen, že se tak naučí i něco nového, ale je to dokonalá příležitost strávit společně hezký čas. Navíc se pak všichni můžete společně těšit na sladký a chutný výsledek.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Jahody – 250 g + navíc na ozdobu
  • Cukr – 3 lžíce
  • Citronová šťáva – z poloviny citronu
  • Smetana ke šlehání 30% – 300 ml
  • Jahodový jogurt – 125 g

Jahody důkladně omyjte, zbavte je zelených stopek a poté je nakrájejte na menší kostičky. Dejte je do hlubšího hrnce a přidejte k nim i cukr. Citron rozřízněte na poloviny a poté z jedné vymačkejte šťávu, druhou můžete využít například na přípravu nápoje. Šťávu přilijte do hrnce k jahodám a za častého míchání nechejte vše provařit po dosáhnutí bodu varu na cca 2 až 3 minuty.

Hotovou směs dejte do mixéru a mixujte ji, dokud nezískáte pyré. Jakmile jahodové pyré vychladne, tak ho dejte do lednice na cca 2 až 3 hodiny. Mezitím si nachystejte formu o rozměrech 11 x 21 cm a výšce 5 cm. Vezměte si jahody, jež jste si odložili na ozdobu a nakrájejte je na tenké plátky. Ty následně položte na dno i stěny formy.

Vypadá skvěle a chutná ještě lépe

Vytáhněte si z lednice smetanu ke šlehání a nalijte ji do mísy. Šlehejte ji tak dlouho, dokud nezačne tvořit kopečky a poté do ní přidejte i jogurt. Po zašlehání přilijte i pyré a to tentokrát do směsi přimíchejte s pomocí stěrky, míchejte krouživými pohyby odspoda směrem nahoru. Hotovou směs dejte do formy a rovnoměrně ji rozetřete.

Připravenou zmrzlinu dejte alespoň na tři hodiny do mrazáku, aby řádně zatuhla. Poté formu ponořte na 30 sekund do horké vody a otočte formu vzhůru nohama. Vlivem náhlého tepla zmrzlina sama vypadne na talíř. Poté ji můžete podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*