Tento salát je nejen chutný a jednoduchý na přípravu, navíc s ním můžete ikonicky oslavit svátek Jaroslava! Sami ho vyzkoušejte a uvidíte.
Tento salát je příbuzný od známého salátu Coleslaw. Je mírně pikantní a jeho chutě se navzájem přebíjejí, ale v dobrém slova smyslu. Bez ohledu na to, jestli zrovna něco slavíte a nebo jste jen přichystali pohoštění pro své příbuzné, salát Jaroslav ocení každý. Obzvláště na švédské stoly se bude salát s majonézou náramně hodit. Přidejte do něj klobásu, vejce, konzervovanou kukuřici a Jaroslava máte na světě.
Ingredience a postup přípravy
Budete potřebovat:
- 200 gramů uzené klobásy (nejlepší je přímo od řezníka, ale vystačíte si i s balenou)
- Jednu okurku
- Tři vejce
- 200 gramů zakonzervované kukuřice
- 50 gramů jarní cibulky (pokud máte vlastní pěstovanou, rozhodně se ji nebojte použít)
- 30 gramů petrželky (platí to samé jako u cibulky, domácí je prostě nejlepší)
- Jednu lžičku hořčice
- Dvě lžíce majonézy
- Dle chuti černý pepř
- Dle chuti sůl
- Mísu na smíchání
- Hrnec na vaření vajec
Nejprve si napusťte hrnec vodou a vložte do něj vejce. Uvařte je natvrdo, což znamená, že byste je měli vařit okolo 10 minut. Mezitím, co necháte vejce vařit, si nakrájejte klobásu, okurku umyjte a také nakrájejte a vložte je do mísy na míchání salátu. Jakmile vejce doděláte, nechte vylijte vařící vodu a nechejte je vychladnout. Nakrájejte jarní cibulku a petržel a přidejte je mezi okurku a klobásu.
Vydatný salát můžete zvolit jako přílohu k obědu
Otevřete konzervu s kukuřicí, vodu z ní vylijte a přidejte do mísy. Následně oloupejte uvařená vejce a nakrájená na půlkroužky je taky přihoďte. Vše osolte a opepřete podle vlastního uvážení. Poté smíchejte majonézu s hořčicí a směs vlijte do mísy se salátem. Vše společně důkladně promíchejte.
Salát můžete okamžitě podávat, nejlepší ovšem bude, když jej necháte na nějakou dobu odležet v lednici. Bude stačit i na půl hodiny, ale když ho tam necháte hodinu, tak taky nic nezkazíte. Mezitím si můžete k salátu přichystat například pikantní kuřecí křidélka s brambory a vydatný oběd je na světě.