Univerzální dortové těsto podle slavného cukráře. Dezerty jsou s ním dokonalé

Pečete něco sladkého a vše vždy skončí na tom, že se vám nepovede dortové těsto? Nezoufejte. Slavný cukrář odhalil svůj recept. Díky tomu máte jistotu, že se vám tento základ většiny sladkých dezertů stoprocentně povede. Těsto bude mít správnou konzistenci, bude vláčné, stejně jako dokonale chutné. Vyzkoušejte ho a přesvědčte se.

Co budete potřebovat?

Až se podíváte na seznam jednotlivých ingrediencí, tak vás zaujme nejenom to, kolik jich je, ale i to, o jaké se jedná. Sežeňte si je všechny, jinak nebude dortové těsto takové, jaké má být. To vám garantujeme. Co tedy potřebovat?

  • 2 šálky mouky

  • 2/3 šálku kakaa

  • ¼ lžičky jedlé sody

  • ¼ lžičky prášku do pečiva

  • 3 vejce

  • 2/3 šálku cukru

  • 1 lžičku vanilkového extraktu

  • 1 šálek oleje

  • 1/3 šálku vody

Smíchejte suché přísady

Unikátní na tomto receptu není jenom seznam ingrediencí, ale také to, jaký je postup přípravy. Jako první je třeba promíchat všechny suché přísady v jedné míse. Tu následně můžete odložit stranou a dále se můžete pustit do další práce.

Vyšlehejte zbytek

Nyní vezměte zbývající, dá se říci mokré přísady. Ty vhoďte do mísy, vezměte si šlehač a můžete se pustit do práce. Důležité je, abyste dosáhli příjemné hladké konzistence bez hrudek. Když máte i toto připraveno, následuje spojení obou složek.

Smíchejte dohromady a nalijte na plech

Nyní už stačí spojení obou ingrediencí. Do druhé mísy postupně přidávejte suché suroviny. Nesypejte je tam všechny najednou, ale postupně. Vždy postupně míchejte, aby vzniklo těsto optimální konzistence a také struktury. To následně nalijte na plech s pečicím papírem.

Upečte a je hotovo

Poslední práci za vás odvede trouba. Postačí ji předehřát na 180 stupňů Celsia a vaše dortové těsto do ní vložit. Doba pečení se odvíjí hlavně od výšky těsta, ale optimálním časem je zhruba 30 minut. Potom stačí vyndat, nechat vychladnout a dokonalé těsto je na světě. A jak ho využijete dále? To je na vás.