Uschlá orchidej není na vyhození. Kombinace vody a slunce ji zase oživí

Pěstujete orchideje, ale v poslední době vám to moc nejde a na vašem parapetu se objevují už jenom uschlé květy, které jsou na vyhození? Stále více orchidejí vám pomalu, ale jistě umírá a nevíte, co s tím? Nevěšte hlavu, máme pro vás báječný trik, pomocí něhož vrátíte svým umírajícím orchidejím život. Tyto nádherné rostlinky tak znovu ozdobí vaše obydlí a vám udělají radost. Vyzkoušejte ho, funguje to!

Klasické postupy selhávají

Pokud patříte mezi ty lidi, kteří už nespočetněkrát bojovali s tím, aby jejich orchidej znovu rozkvetla, jste na správném místě. Určitě jste se snažili změnit jim půdu, dávat jim přesně doporučenou denní dávku vody a slunečního světla. I přes to, že jste vyzkoušeli už téměř všechno, zázračný lék, který by vám s orchidejemi pomohl jste prostě najít nemohli. To jste ale ještě neslyšeli o zázračném triku. Jakmile si ho přečtete, uvědomíte si, co všechno jste dělali špatně. Na obnovení orchidejí vám budou stačit dva týdny.

Trik ze Švédska

Jde o zázračnou metodu, kterou kdysi uvedla Helen Norval na jednom švédském webu. Tato žena už měla dost toho, že se jí nedařilo oživit své oblíbené orchideje. Vyzkoušela tehdy neznámou metodu a vše se najednou změnilo. A co tedy udělala tak významného?

Zázrak na slunci

Orchideje vytáhla z květináče a pořádně je opláchla od půdy. Připravila si průhlednou nádobu, na jejímž dně udělala otvory, a nádobu postavila do vody. Do nádoby vložila kořeny orchidejí a postavila nádobu na osvětlené místo na slunci. Na kořeny tak zářilo slunce a byly perfektně osvíceny. Ještě však netušila, co se během dvou týdnů stane. Po dvou týdnech začala orchidej rozkvétat, což začalo dělat Helen velkou radost. Během necelých dvou měsíců začala orchidej nádherně růst, a získala tak opět půvab, který měla na začátku. Helen byla nesmírně šťastná, a tak se rozhodla, že se o tento jednoduchý trik podělí s celým světem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]