Vaječná omeleta netradičně: Vezměte vejce a vložte ho do sáčku

Napadlo vás někdy, co všechno lze vytvořit z obyčejného vejce a plastového sáčku? Že ne? My pro vás máme dnes připravený recept, díky kterému vytvoříte něco senzačního. Jde o velmi chytrý trik, který moc lidí nezná. Výsledek navíc vypadá naprosto skvěle. Pokud vás tedy zajímá, co vše dokáže obyčejné vejce v sáčku, čtěte dále.

Vaječná omeleta k snídani

Snídaně je základ dne, a proto by si na ni měl každý najít ráno čas. Nabrat energii do nového dne je velmi důležité, a pokud budete snídaně šidit, tělo vám to brzy vrátí i s úroky. Připravte si tedy lahodnou snídani, která vás báječně nakopne do nového dne. Variant snídaní jsou samozřejmě mraky, každému totiž chutná něco jiného. Někdo snídá jen ovoce, někdo pečivo s uzeninou, někdo cereálie, a někdo třeba vajíčka.

Vejce k snídani jsou velmi oblíbenou variantou. Mohou být míchaná, nebo jako omeleta. A právě o omeletě bude dnes řeč. Právě k ní vám nabízíme báječný recept, ve kterém stačí vložit vejce do sáčku. To samozřejmě není všechno, ale právě díky tomuto triku je tento recept tak geniální. Pokud se tedy chcete dozvědět, jak snadno a hezky si lze připravit vaječnou omeletu pomocí tohoto triku, čtěte dále.

Připravte si

K tomu, abyste mohli spolehlivě a správně tento trik provést a užít si skvělou vaječnou omeletu, si připravte skleničku, plastový (ideálně uzavíratelný) sáček a vejce. Dalším surovinami mohou být nakrájená: šunka, sýr, paprika, rajče, tofu. Jako koření zvolte trochu pepře a sůl. Vhodné je také použít rajčatový dip.

Postupujte následovně

Postup je následující. Do skleničky vložte sáček a umístěte ho kolem okrajů. Do sáčkem vyztužené sklenice rozbijte dvě vejce, ale dejte si pozor na skořápky. Poté sáček důkladně uzavřete a promačkejte v ruce. Vejce by se měly pořádně rozmělnit. Sáček pak znovu otevřete a umístěte opět do sklenice. Nyní začněte vkládat jednotlivé suroviny. Sáček pak znovu uzavřete a důkladně ho promačkejte. Měli byste vytvořit konzistentní směs. Vložte poté sáček do hrnce s vodou a vařte 13 minut. Pak už stačí jen sáček vytáhnout, otevřít a na talíř naservírovat skvělou omeletu. Uvidíte, že si pochutnáte.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]