Vajíčková pomazánka je stále hit. Připravte si ji pomocí klasického receptu

Máte rádi vajíčkovou pomazánku a vyzkoušeli jste již několik receptů? Nemusíte si na ní pochutnávat jenom vy sami. Máme pro vás připravený jednoduchý, ale báječný recept na vajíčkovou pomazánku, který z vás udělá během chvíle hvězdu. Podle některých lidí se jedná o nejlepší vajíčkovou pomazánku, jakou kdy jedli. Pojďte se sami přesvědčit o její úžasné chuti.

Vejce na stovky způsobů

Vajíčka jsou součástí našich jídelníčků už od pradávných dob. Spoustu lidí si bez vajíček neumí představit kuchyni. Lze je upravit na stovky způsobů, nicméně každý má ten svůj vlastní oblíbený. Nejčastěji se můžeme setkat s míchanými vajíčky nebo vaječnou omeletou. Můžete si je udělat naměkko, natvrdo nebo jako klasické volské oko. Existuje také možnost, vytvořit z nich jedinečnou vajíčkovou pomazánku. Připravili jsme si pro vás chutný a snadný recept, který si zamilujete nejen vy, ale celá vaše rodina.

Chutná večeře a svačina

Zajímá-li vás, jak si tuto vajíčkovou pomazánku připravit, věnujte pozornost následujícím řádkům. K přípravě budete potřebovat: 6 vajec, 70 g másla, 4 ks taveného sýru (4x trojúhelníček), 100 g majonézy, 3 lžíce hořčice, sůl a pepř. Můžete také přidat různé bylinky, či jiné koření, to už záleží na vaší chuti. Pomocí těchto ingrediencí snadno vytvoříte chutnou svačinu nebo večeři. Místo majonézy můžete použít třeba jogurt či zakysanou smetanu. Stejně tak pro máslo existují alternativy. Zkoušejte, možností je hromada.

Na čerstvém pečivu chutná nejlépe

Samotná příprava pomazánky není v žádném případě složitá. Vejce uvařte natvrdo, nechte je vychladnout a poté je nakrájejte na velmi drobné kousky. Do mísy vložte všechny zbylé ingredience a pořádně je promíchejte. Následně do směsi přidejte nakrájená vajíčka a opět důkladně promíchejte. Máte hotovo. Teď jen vložte na nějakou dobu do lednice a můžete podávat, nejlépe na čerstvém pečivu. Uvidíte, jak si báječné pochutnáte.