Vanilkové řezy budete milovat. Získají si vás chutí i jednoduchostí

Chcete upéct něco, co je jednoduché, chutné a příjemně vláčné? Všechno splňují tyto unikátní vanilkové řezy. Rozhodně se jich nebojte, protože až je vyzkoušíte, budete je stoprocentně milovat. Jsou zajímavou lahůdkou, když máte na něco chuť, u když čekáte návštěvu. A příprava? Překvapivě snadná.

Co budete potřebovat?

Aby se vám vanilkové řezy povedly, neobejdete se bez hlavních ingrediencí. Ty nejsou nijak neznámé a pokud pečete pravidelně, tak pro ně ani nebudete muset do obchodu. Jistě je máte i doma. Připravte si:

  • 1 balení listového těsta
  • 100 g cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 800 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 250 g másla
  • 500 ml šlehačky
  • 1 tabulku čokolády na vaření

Nejprve základní těsto

Vanilkové řezy jsou tvořeny listovým těstem, které dnes jednoduše koupíte. A tak ho stačí jenom vyválet a potom ho rozdělit na dvě části. Obě dvě dejte na pár minut do trouby, aby se upeklo. Důležité je zachovat co největší tenkost těsta. Potom ho vyndejte a nechte vystydnout.

Připravte si pudink

Jelikož chceme, aby byl tento recept co nejjednodušší, vsadili jsme na pudink v prášku. Ten smíchejte s mlékem, cukrem a také vanilkovým cukrem. Potom přidejte ještě žloutky. Vařte, dokud nebude pudink dostatečně hustý. To je také chvíle, kdy do něho přidáte i máslo, který mu zajistí krémovou konzistenci.

Nachystejte šlehačku

Šlehačku neboli smetanu ke šlehání dejte do mísy, vezměte kuchyňský mixér a nechte ho dělat svou práci. Šlehejte tak dlouho, dokud vám nevznikne opravdu pevná tuhá šlehačka. Pokud chcete její konzistenci udržet, lze použít i takzvaný ztužovač.

Můžete kompletovat

Vanilkové řezy vzniknou jednoduše. Spodní část tvoří vrstva listového těsta. Na tu přijde veškerý pudink. Na něho šlehačka a potom následuje druhá vrstva těsta. Tu polijte rozehřátou čokoládou, nechte vychladit a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]