Vánoční výzdoba jen s kouskem lepenky. Zvládne ji úplně každý

Vánoční výzdoba nemusí být nutně jenom kupovaná. Je možné si ji také vyrobit. A postačí k tomu třeba jen kousek lepenky. A přesně na tom je postaven tento zajímavý návod, který vám doporučujeme vyzkoušet. Stačí trocha času a zručnosti a budete mít nádherně vyzdobený interiér.

Co budete potřebovat?

Opravdu to bude jenom pár věcí a ty jsou navíc zcela obyčejné. Možná na začátku nebudete věřit tomu, že tak málo stačí k tomu, aby vznikla dokonalá vánoční výzdoba, ale je to skutečně tak. K dispozici je třeba mít:

  • 1 kus lepenky
  • 7 malých vánočních kuliček
  • 1 zelený věnec
  • 1 červený ubrousek

Dále už jenom pomůcky, kam se řadí hlavně ostré nůžky a lepicí pistole na silikon. Máte? Tak vám nic nebrání pustit se do práce.

Kužel jako základ

Jako první vezměte lepenku, kterou vytvarujte do tvaru kuželu. Podle toho, jak velký kus vezmete, bude velká i vaše vánoční výzdoba v podobě stromečku. Slepte, aby držel tvar a tím máte hlavní základ pro svou dekoraci hotový.

Použijte věnec

Nyní zelený věnec, který jednoduše nahradíte jehličí. Postupně z věnce sundávejte pruhy dané zelené imitace jehličí, a to následně lepte na váš papírový kužel. A to tak, aby nikde nezbyl ani kousek prázdného místa. Zde doporučujeme určitou dávku pečlivosti a také opatrnosti.

Vytvořte netradiční špičku

Nyní červený ubrousek, který můžete složit do doslova libovolného tvaru, který bude sloužit k tomu, abyste vytvořili alternativu špičky. Nebojte se použít nůžky a tavnou pistoli, abyste dosáhli přesně takového tvaru, jaký chcete.

Už jenom kouličky

Aby vaše vánoční výzdoba skutečně vypadala tak, jak vypadat má, je třeba použít už jenom vánoční kouličky. Ty umístěte libovolně, podle vašeho estetického citu na stromeček, ze všech stran. Následně si vaše dílo prohlédněte. Máte hotovo. A tak už zbývá jenom přemýšlet nad tím, kam si ho umístíte a zde si nevyroníte ještě několik dalších.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]