Tento pokrm z kuřecího masa si oblíbíte zejména kvůli tomu, jak moc jednoduchý je. Také je velmi rychle hotový, což se hodí.
Pokud i vy milujete rychlé večeře a nebo obědy, rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Nejen, že neušpiníte moc nádobí, ale také bude během chvilky hotový. A jeho chuť je naprosto nepopsatelná. Jednoduše jen vložíte všechny ingredience do jedné pánve, počkáte hodinu a vaše jídlo je hotová. Takové večeře jsou ideální pro ty, kteří nemají moc času na dlouhé vyvařování.
Co budete potřebovat
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- mletá červená paprika podle chuti
- černý pepř dle chuti
- 2 vejce
- 1 lžička kari
- 1 rajče
- jarní cibulka dle chuti
- 3 brambory
- sůl podle chuti
- 2 kuřecí řízky
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžička suché máty
- 100 g čedaru
Je to velmi jednoduché
Nejprve si cibuli nakrájejte na půlkroužky a brambory na kolečka. Do pečicí formy nalijte 1 lžíci slunečnicového oleje. Navrch položte nakrájenou cibuli a brambory. Nalijte další lžíci oleje. Podle chuti přidejte sůl, pepř a papriku. Kuřecí řízek nakrájejte na velké kostky. Osolte, opepřete a promíchejte. Smíchejte si vejce se zakysanou smetanou, kari, mátou a lžičkou soli. Vyšlehejte metličkou dokud nezískáte hladkou směs.
Kuřecí maso si položte na brambory v pekáčku a rovnoměrně je zalijte omáčkou z vajec a zakysané smetany. Zakryjte pečicím papírem a poté fólií. Pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Rajčata si nakrájejte na kolečka a nastrouhejte čedar. Poté vyndejte pokrm z trouby, posypte strouhaným sýrem a navrch dejte ještě rajčata. Dejte do trouby na dalších 10 minut. Před podáváním ještě posypte jarní cibulkou. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář