Někdo v kuchyni rád experimentuje a neustále zkouší nové recepty. Ty si vyhledává na internetu, kde ho zaujmou takové, jež nabízejí netradiční kombinace potravin. Třeba maso a tvaroh.
Na světě je tolik dobrý jídel. A přece se přihodí, že najednou člověk neví, co má doma uvařit své rodině. Chtělo by to něco nezvyklého, co jste ještě nikdy nevařili. Pojďme se inspirovat zahraniční kuchyní. Až v daleké Gruzii připravují vepřové maso společně s tvarohem a medem. Vznikne z toho zajímavá delikatesa.
Co budete potřebovat na přípravu vepřového masa
- 1,5 kg vepřového masa (plecko)
- 4 červené cibule
- půl lžičky estragonu
- 150 ml brandy
- 200 ml masové vývaru
- 150 ml másla nebo ghí
- 200 g tvarohu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce medu
- sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy
- Připravte si maso. Je-li hodně prorostlé tukem, můžete ho odříznout. Kdo má rád tučnější, nechá tuk na mase. To si nakrájíte na malé kousky.
- V hluboké pánvi rozehřejete olivový olej a máslo a přidáte lžičku cukru a dáte na ně zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Měla by být opečená do zlatova, respektive až zavoní.
- Nyní přidáte do pánve nakrájené vepřové maso, zalijete brandy a bude ho dusit tak dlouho, dokud se neodpaří tekutina. To zabere asi pět minut. Pak maso zalijete vývarem, osolíte a opepříte podle toho, jak jste zvyklí.
- Budete maso vařit do měkka. Voda by měla vyvřít, ale pozor na to, ať maso nespálíte, protože pak se vytratilo celé kouzlo vašeho vaření. O hořkou šťávu určitě nestojíte.
- Nyní přidáte do masa měkký tvaroh a med a dobře zamícháte a provaříte dalších deset minut.
- Ochutíte estragonem, pět minut povaříte a stáhnete z ohně.
- Můžete začít pokrm podávat. Výborný doplňkem jsou brambory, nakládané houby, strouhaná mrkev nebo zeleninový salát.
Napište komentář