Pokud máte chuť na nějaký dobrý oběd, který bude hlavně hodně rychle hotový, vyzkoušejte tyto zapečené brambory se smetanou. Splňují vaše požadavky.
Máte tolik povinností, že už se ani nestíháte normálně najíst a jste odkázáni na obědy z jídelny či restaurace? Alespoň částečně to můžete vyřešit tím, že se naučíte vařit rychlé recepty, jako je tento. Zapečené brambory se smetanou, koprem a česnekem jsou navíc i dost levná záležitost a ušpiníte jen jeden pekáč, což se vyplatí i z hlediska úklidu.
Ingredience a postup přípravy pokrmu
Budete potřebovat:
- 1 kg zámeckých malých brambor
- 250 ml smetany
- Svazek medvědího zeleného česneku (Pokud nemáte, tak nevadí, jednoduše jej nahraďte obyčejným česnekem, cca 2 až 3 stroužky)
- Svazek kopru
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
- Rostlinný olej dle potřeby
- Plech na pečení či zapékací mísu
- Větší mísu
- Nůž
Vezměte si brambory a důkladně je umyjte. Jelikož jsou maličké, tak je nebudete muset nijak zvlášť zpracovávat, některé ovšem můžete nakrájet třeba na polovinu. Potřete je olejem, dochuťte solí a pepřem tak, jak jste zvyklí a dejte je do předehřáté trouby na 180 stupňů péct na cca půl hodiny.
Rychlý a chutný oběd levně
Mezitím si vytáhněte větší mísu a nalijte do ní 250 ml smetany. Zelený česnek důkladně umyjte pod vodou a nasekejte jej nadrobno, pokud jste si zvolili česnek klasický, tak jej do smetany prolisujte přes lis na česnek. Kopr také jemně nasekejte nožem a celou směs dochuťte solí a pepřem tak, jak jste zvyklí.
Poté vše důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny propojily dohromady. Po půl hodině brambory vytáhněte z trouby a celou smetanovou směs na ně vylijte. Decentně je promíchejte, aby se omáčka dostala všude a opět vraťte do trouby, aby se jídlo dopeklo. To by nemělo zabrat více, jak deset minut. Poté máte hotovo a můžete okamžitě podávat. Dobrou chuť!