Milujete větrníky? Potom si určitě zamilujete tento krémový dezert

Mnoho lidí si v cukrárně objednává větrník, protože si myslí, že je velmi náročné si ho doma upéct. Ale ono to zase tak těžké není.

Když se řekne větrník, každý si vybaví ten obrovský zákusek, který nabízí ve všech cukrárnách. A není moc lidí, kteří by tento dezert neměli rádi. Ale věděli jste, že existuje buchta, která chutná naprosto stejně, jako právě větrník? A její příprava je ho mnoho jednodušší. Vyzkoušejte si tuto dobrotu upéct sami v pohodlí vašeho domova.

Co budete potřebovat

Těsto:

  • 140 g mouky
  • 120 g másla
  • 125 ml vody
  • 125 ml mléka
  • 10 g cukru
  • 5 g soli
  • 4 vejce

Krém a ozdoba:

  • 500 ml mléka
  • 120 g cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 50 g mouky
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 20 g čokolády a karamelu

Určitě to zvládnete

Vezměte do ruky hrnec a nalijte do něj mléko, vodu a ještě přidejte máslo. Začněte míchat, protože je třeba, aby se máslo úplně rozpustilo. Poté ke směsi přidejte cukr, sůl, mouku a vše znova promíchejte. Během chvilky by vám mělo vzniknout měkké těsto. Tohle všechno dělejte na mírném ohni. Teď je třeba, abyste si připravili čistou a hlubokou mísu. Do ní dejte těsto a přidejte k němu 4 vejce.

Vejce s těstem pořádně vyšlehejte pomocí mixéru, aby se správně zapracovala. Nyní si plech nebo pekáč vyložte pečicím papírem a rozložte na něj těsto. Nejlepší bude, když k tomu použijete silikonovou stěrku, s tou vám to totiž zaručeně půjde. Plech vložte do trouby, kterou si předehřejte na 180 stupňů. Pečte po dobu přibližně 30 minut.

Příprava krému

Na krém si nejprve smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, 2 vejce a vše důkladně rozmíchejte. Měla by vám vzniknout hladká hmota. Do hrnce si nalijte mléko a dejte ho na sporák. Poté přidejte připravenou hmotu a za stálého míchání vařte, dokud krém nezhoustne. Teď přidejte máslo a pokračujte v míchání. Do čisté misky si nalijte smetanu a mixérem ji šlehejte, dokud nezhoustne.

Smetanu postupně vmíchejte do krému a pořádně zapracujte stěrkou. Krém si nalijte na upečené těsto a uhlaďte. Buchtu vložte na 2 hodiny do lednice. Poté si na povrch buchty naneste rozpuštěnou čokoládu a karamel jako zdobení. Tak, a máte hotovo. Nyní můžete dezert podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]