Výběr toho nejlepšího melounu v obchodě snadno a rychle: Stačí znát tyto tři triky

Milujete melouny a také jako mnoho ostatních nevíte jak vybrat ten nejlahodnější? Poradíme vám. I přesto, že léto už skončilo, stále si v některých obchodech můžete meloun obstarat. Dovozců melounů je velká řada, ale bohužel ne vždy se nám podaří vybrat si ten správný, s chutnou sladkou červenou dužinou. Existují ovšem 3 rady, díky kterým správný meloun vždy odhalíte. S těmito triky se pro vás stane nakupování melounů zábavou a radostí. Uděláte tak radost nejen sobě, ale všem, kteří s vámi meloun ochutnají.

Osvěžení s melounem

Vodní meloun je oblíbeným letním ovocem velké spousty lidí. Především děti se po něm mohou utlouci a vždy, když se nakrájený meloun objeví na tácu, ve vteřině zmizí. Hlavně v parných letních dnech se jedná o báječný způsob osvěžení. Nevýhodou tohoto ovoce je ovšem to, že není průhledný, a tudíž nelze v obchodě poznat, zda vnitřek bude dobrý nebo špatný. Naštěstí existuje řešení, díky kterému se z vás stane profesionální nákupčí melounů.

3 znaky určí správný meloun

Tyto 3 triky vám pomohou při nákupu melounu v obchodě. Snadno tak tedy vyberete ten správný a zralý meloun, který vás a vaše blízké osvěží.

První rada je následující. Zralý meloun poznáte tak, že je vždy těžší, než melou nezralý. Ať už si budete vybírat meloun malý nebo velký, vždy se soustřeďte na váhu. Stačí si vzít do každé ruky jeden, a rozdíl hned poznáte. Musíte ovšem porovnávat velikostně stejné melouny.

Druhou radou je poklepání na meloun. Ještě v obchodě zkuste na meloun poklepat. Pokud to bude v melounu dunět nebo se promáčkne, znamená to, že meloun není zralý. Správně byste měli slyšet jen zvuk samotného poklepání.

Třetí rada se týká oblasti tzv. břicha melounu. Ze spodní strany by měla být na melounu žlutá skvrna. Ta značí místo, na kterém meloun ležel před sklizní. Čím větší skvrna bude, tím bude i meloun zralejší.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]