Některým lidem dochází inspirace na přípravu kuřecího masa. S pomocí tohoto receptu na skvělou kuřecí roládu uděláte radost sobě i své rodině.
Kuřecí maso často bývá jedním z nejvíce preferovaných druhů masa. Vděčí za to své nenáročnosti, co se týká očištění nebo také tomu, že má skvělé množství výživových hodnot a není tučné. Pokud vás již unavuje z tohoto masa dělat například kuřecí řízek či přírodní kuřecí plátek, bude pro vás tento recept jistě přínosem.
Co budete potřebovat
- 3 ks kuřecích prsou
- 5 ks brambor
- 1 stroužek česneku
- 200 g tvrdého sýra
- 1,5 čajová lžičky mleté sladké papriky
- 1 čajové lžička pepře
- 30 ml slunečnicového oleje
- sůl dle chuti
- petržel dle chuti
- provensálské bylinky dle chuti
- majonéza dle chuti
Začněte bramborami
Brambory si nejprve oloupejte a poté je umyjte vodou. Připravte si dostatečně velkou mísu, aby se v ní daly brambory promíchat. Nejprve je potřeba brambory nakrájet na kolečka. Poté je vložte do mísy, do které k nim přidáte 1 čajovou lžičku mleté papriky, 1 čajovou lžičku soli a 0,5 čajové lžičky pepře. Vše poté zalijte slunečnicovým olejem a důkladně promíchejte.
Připravte si maso
Kuřecí prsa si důkladně omyjte a očistěte. Poté je podélně rozkrojte na 2 stejně veliké části. Maso položte na prkénko, přikryjte potravinářskou fólií nebo igelitovým sáčkem. Kuřecí prsa naklepejte tak, aby vám vznikly přibližně stejně silné plátky. Poté si vytvořte směs na potření masa. V misce si smíchejte provensálské bylinky, sůl, mletou sladkou papriku a pepř. Touto směsí pak kuřecí plátky potřete z obou stran.
Zbývá připravit náplň
Na přípravu náplně budete potřebovat přibližně polovinu tvrdého sýra, který nastrouhejte. V misce k sýru přidejte opláchnutou petržel, kterou nakrájíte nadrobno. Přidejte ještě prolisované stroužky česneku a vše společně pečlivě promíchejte. Kuřecí plátky pak potřete majonézou a na ní dejte vzniklou směs. Zbývá už jen všechny kusy masa srolovat, aby vám vznikla roláda. Aby vám maso v tomto stavu drželo, použije provázek, kterým ho svážete.
Vše dejte do zapékací mísy
Nyní je na čase vše postupně vložit do zapékací mísy. Nejdříve do mísy vložte brambory, na které poté položíte kousky masa. Rolky z masa ještě potřete majonézou. Troubu si předehřejte na 180 °C, a poté pečte přibližně 40 minut. Po uplynutí této doby vyjměte zapékací mísu z trouby. Na vršek masa nastrouhejte zbytek tvrdého sýra, dejte ještě na 5 minut do trouby a máte hotovo.
Napište komentář