Tyto lahodné cibulové sendviče dělala maminka celé mé dětství. Všechny kamarádky po mně chtějí recept

Každý z nás někdy rád sáhne po rychlé a vydatné večeři či svačině, nad jejíž přípravou není třeba dlouze přemýšlet.

Chléb je odpradávna základní složkou potravy snad všech národů. Každá země si našla ten svůj, pochopitelně v závislosti na místních zdrojích, preferencích a zvyklostech. V USA se hojně prodává chléb sendvičový, lehce nasládlý, Francouzi zase mají v oblibě křupavý bagetový. U nás a u našich slovenských sousedů je stále nejpopulárnější tmavý žitný bochník, který se vyznačuje křupavou kůrkou, hutným středem a dlouhou trvanlivostí. A skvěle poslouží k přípravě těchto sendvičů

Cibulové sendviče za 15 minut

Cibule je podobně jako chléb další základní surovinou a vy ji můžete využít na přípravu rychlé svačiny. Na cibulové sendviče navíc zužitkujete další suroviny podle své chuti a momentálních zásob. Postupem času a rozvojem kulinářských tradic v různých zemích se objevily různé variace sendvičů, českou obdobou je náš oblíbený vynález – obložené chlebíčky. Každá kultura má své jedinečné recepty a způsoby úpravy svých druhů pečiva.

Ingredience:

  • Chléb;
  • Mléko – 100 ml;
  • Klobásy nebo párky – 2 ks;
  • Cibule – ks;
  • Sýr – 150 g;
  • Česnek – 2 stroužky;
  • Sůl – ⅓ lžičky;
  • Sladká paprika – dle chuti;
  • Vejce – 1 ks;
  • Kopr – snítka.
Rybí pomazánka na chlebu s cibulí

Zapomenutá chlebíčková pomazánka z dob ČSSR: Tento poslední poctivý recept mi vždy připomene dětství

Cibuloví sendviče na pečicím papíru

Příprava cibulových sendvičů:

  • Do misky rozklepněte vajíčko, osolte, posypte paprikou.
  • Utřete stroužek česneku, zalijte jej 50 ml mléka.
  • Cibuli nakrájejte nadrobno, sýr a klobásy nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • K vejci přidejte sýr a cibuli a promíchejte.
  • Do směsi přidejte párky a mléko a znovu promíchejte.
  • Kopr nasekejte, vsypte do směsi a promíchejte. Plátky chleba namáčejte do směsi tak, aby řádně nasákly.
  • Chléb vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Na plátky položte cibulovou směs.
  • Pečte při 200 stupních 20 minut.
  • Výsledkem jsou vydatné, neobvyklé sendviče s cibulí. Navíc využijete zbytky z lednice.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*