Každý z nás někdy rád sáhne po rychlé a vydatné večeři či svačině, nad jejíž přípravou není třeba dlouze přemýšlet.
Chléb je odpradávna základní složkou potravy snad všech národů. Každá země si našla ten svůj, pochopitelně v závislosti na místních zdrojích, preferencích a zvyklostech. V USA se hojně prodává chléb sendvičový, lehce nasládlý, Francouzi zase mají v oblibě křupavý bagetový. U nás a u našich slovenských sousedů je stále nejpopulárnější tmavý žitný bochník, který se vyznačuje křupavou kůrkou, hutným středem a dlouhou trvanlivostí. A skvěle poslouží k přípravě těchto sendvičů
Cibulové sendviče za 15 minut
Cibule je podobně jako chléb další základní surovinou a vy ji můžete využít na přípravu rychlé svačiny. Na cibulové sendviče navíc zužitkujete další suroviny podle své chuti a momentálních zásob. Postupem času a rozvojem kulinářských tradic v různých zemích se objevily různé variace sendvičů, českou obdobou je náš oblíbený vynález – obložené chlebíčky. Každá kultura má své jedinečné recepty a způsoby úpravy svých druhů pečiva.
Ingredience:
- Chléb;
- Mléko – 100 ml;
- Klobásy nebo párky – 2 ks;
- Cibule – ks;
- Sýr – 150 g;
- Česnek – 2 stroužky;
- Sůl – ⅓ lžičky;
- Sladká paprika – dle chuti;
- Vejce – 1 ks;
- Kopr – snítka.
Zapomenutá chlebíčková pomazánka z dob ČSSR: Tento poslední poctivý recept mi vždy připomene dětství
Příprava cibulových sendvičů:
- Do misky rozklepněte vajíčko, osolte, posypte paprikou.
- Utřete stroužek česneku, zalijte jej 50 ml mléka.
- Cibuli nakrájejte nadrobno, sýr a klobásy nastrouhejte na hrubém struhadle.
- K vejci přidejte sýr a cibuli a promíchejte.
- Do směsi přidejte párky a mléko a znovu promíchejte.
- Kopr nasekejte, vsypte do směsi a promíchejte. Plátky chleba namáčejte do směsi tak, aby řádně nasákly.
- Chléb vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Na plátky položte cibulovou směs.
- Pečte při 200 stupních 20 minut.
- Výsledkem jsou vydatné, neobvyklé sendviče s cibulí. Navíc využijete zbytky z lednice.
Napište komentář