Výherní recept na domácí višňový kompot: Jedině takto si je můžete dát i za 12 měsíců a furt budou chutnat jako čerstvé

Není nic lepšího, než si jednou za čas udělat pořádnou domácí pochoutku, která vám navíc vydrží klidně i do zimy. Třeba tento chutný kompot z višní. 

Léto je tady a to znamená, že nastal nejvyšší čas na tvorbu všelijakých zavařenin, které vás jen napadnou. Tento kompot z višní vám vydrží velmi dlouhou dobu a oceníte jej nejvíce v zimě. V tom období je totiž nejméně slunce a žádná čerstvá zelenina ani ovoce, což znamená omezenější přísun vitamínů, které vaše tělo tolik potřebuje. Jakmile vám ovšem bude nejhůř, tak si jednoduše otevřete sklenici s kompotem.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Třešně – 3 000 g
  • Nové koření – 2 kuličky na jednu sklenici
  • Tyčinky skořice – dle chuti
  • Hřebíček – 2 kuličky na jednu sklenici
  • Cukr krystal – 3 lžíce na jednu sklenici

Nejprve musíte velice důkladně umýt sklenice, ve kterých budete tvořit kompot. Do každé následně vložte kuličky nového koření, hřebíčku a tyčinky skořice. Všechny třešně důkladně omyjte a zbavte je samozřejmě i zelených částí, následně jimi naplňte sklenice co to jen půjde. Zasypejte je třemi lžícemi cukru a nakonec je naplňte horkou vodou. Přikryjte je kouskem celofánu a následně i víčkem.

Do velkého hrnce vložte kuchyňskou utěrku na dno a na ni vyskládejte sklenice. Nalijte do hrnce vodu, která by měla dosahovat do tři čtvrtiny výšky sklenic a poté dejte hrnec na sporák. Jakmile se začne voda vařit, tak snižte plamen na minimum a vařte sklenice cca 30 až 35 minut. Následně vyjměte sklenice z hrnce a postavte je všechny dnem vzhůru na cca 5 až 10 minut. Poté je přikryjte utěrkou, dokud úplně nevychladnou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*