Vynikající měkké croissanty: Chutnají jako z francouzské pekárny, nadýchané těstíčko uděláte doma za 36 Kč

měkké crosissanty

Každý člověk má ke snídani rád něco jiného. Někdo preferuje slané snídaně a někdo naopak sladké. Pokud se vás týká 2. případ, zkuste si doma upéct tyto croissanty, které jsou krásně měkké.

Pokud občas přemýšlíte nad tím, co byste si mohli dát dobrého ke snídani, možná byste si mohli vyzkoušet i nějaký recept, abyste měli snídani vždy připravenou. Příkladem mohou být tyto měkké croissanty, které potěší vaše chuťové buňky hned po ránu a pokud jej doplníte kávou nebo čajem, jistě bude váš den začínat mnohem lépe.

Suroviny na výrobu croissantů

  • 300 ml mléko
  • 1 ks žloutek
  • 15 g droždí
  • 50 g máslo
  • 100 g cukr
  • 1 ČL sůl
  • 1 vejce
  • 800 g mouka
  • 100 ml rostlinný olej

Jak doma připravit výtečné croissanty

Nachystejte si nejprve všechny suroviny, abyste měli vše po ruce. Poté si vezměte hrnec a nalijte do něj mléko. To postupně na sporáku ohřívejte a až bude trochu teplé, přidejte droždí, vejce, cukr a olej. Poté vše důkladně rozmíchejte metličkou a dbejte na to, aby se veškeré suroviny v mléce rozpustily.

Pokračujte v přípravě croissantů

Jakmile budete mít směs rozmíchanou, přidejte do ní ještě mouku, ale tu přidávejte postupně. Následně osolte a uhněťte těsto, které by nemělo lepit. Výsledně těsto by mělo mít krásně propojené všechny ingredience a nemělo by se nijak lepit ani prsty. Když tohoto výsledku dosáhnete, nechte těsto v míse na teplém místě asi 3 hodiny a misku přikryjte čistou utěrkou.

těsto na croissanty

Vyválejte si těsto na croissanty

Po uplynutí doby, která je potřebná pro kynutí těsta, si těsto znovu promíchejte a vytvarujte do tlustého obdélníku. Dalších 15 minut nechte těsto pod potravinářskou fólií. Mezitím si rozpusťte máslo ve vodní lázni a poté s máslem potřete vyválené těsto. Celé těsto si následně nakrájejte jako pizzu na trojúhelníčky.

pečení croissantů

Vytvarujte z těsta croissanty

Jakmile budete mít těsto nakrájené na jednotlivé trojúhelníčky, jednoduše je shrňte dohromady, jako kdybyste dělali šneka. Poté přemístěte jednotlivé croissanty na plech vyložený pečícím papírem. Až budou na plechu všechny croissanty, nechte těsto ještě trochu kynout. Nakonec croissanty pomažte rozšlehaným vejcem a dejte je péct do vyhřáté trouby na 200 °C na 35 minut.

rozlomený výsledný crosissant

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*