Domácí kečup za 15 minut: Zde je nejlepší 100letý recept, který moje rodina dědí po generace

Domácí kečup

Hodně lidí si dává rádo ke všem možným pokrmům kečup. S pomocí tohoto jednoduchého a skvělého receptu si jeden takový můžete vyrobit i doma a ušetřit peníze, které byste utratili v obchodě.

Kečupy patří mezi jedny z nejoblíbenějších omáček, které si lidé ke svým jídlům dávají. Jeho využitelnost při vaření z něj pro některé lidi dělá neodmyslitelnou součást různých receptů. V obchodech však ceny některých kečupů dokážou být velmi vysoké. S pomocí tohoto naprosto jednoduchého receptu si tak tuto omáčku můžete vyrobit doma a ušetřit.

Co budete potřebovat

  • 3 rajčata
  • 600 g cibule
  • slunečnicový chmel
  • 300 g cukru
  • čajovou lžičku mletého černého pepře
  • 0,5 čajové lžičky mleté sladké papriky
  • 1 polévkovou lžíci soli
  • 2 až 3 lžíce slunečnicového oleje

Cibule

Prvně zpracujte rajčata

Rajčata si oloupejte od slupky a poté dejte do odšťavňovače. Pokud by vám to moc nešlo, tak je můžete nahřát. Místo odšťavňovače můžete klidně použít mixér. Cibuli nakrájejte na malé kousky a lehce jí orestujte na trošce rostlinného oleje. Orestovanou cibuli následně mixérem rozmixujte do hladka. Obě šťávy poté smíchejte a hodinu povařte na mírném ohni.

Zavařovací sklenice

Tuhle chuťově famózní paštiku dělám i 3x týdně. Má blahodárné zdravotní benefity a je hotová do pár minut

Omáčka

Kečup musíte dochutit

Po uplynutí hodiny vaření je zapotřebí omáčku ještě dochutit. Přidejte tak cukr, sůl, mletý černý pepř a papriku. Celou omáčku důkladně promíchejte, aby se vám chutě promíchaly. Následně přidejte polévkovou lžíci slunečnicového chmele a celou omáčku ještě přibližně 20 minut povařte.

Kečup

Celý recept dokončete

Po dovaření můžete hrnec na plotýnce vypnout. Připravte si sterilizované zavařovací sklenice a kečup do nich rozlijte. Sklenice pak pečlivě uzavřete a nechte v nich kečup vychladnout. Pak už je jen přemístěte na nějaké chladnější místo, kde na ně nebude svítit přímé slunce. Domácí náhradu kečupu máte vyrobenou a můžete po ní sáhnout kdykoliv, když budete mít nějaké vaše oblíbené jídlo, ke kterému tato omáčka patří.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*