Vyzkoušejte tento neobvyklý bramborový salát, který se hodí ke každému jídlu

Tento bramborový salát může být chutnou večeří nebo obědem, a navíc si ho můžete doplnit o jakékoliv ingredience chcete.

Ačkoliv můžete být zvyklý, že jsou saláty většinou doplňkem hlavních jídel, tento recept takovou skutečnost zavrhuje. Samozřejmě se nejedná o lehkou zeleninovou směs, ale o sytý pokrm, po kterém vám v žaludku nezbyde místo na nic jiného (možná krom dezertu). Tento bramborový salát tak může být kompletním obědem nebo večeří a nejlepší na tom je, že si ho můžete doplnit o jakékoliv ingredience chcete.

Jedinečný bramborový salát

Recept na tento bramborový salát se samozřejmě skládá především z brambor a vajec. Aby však byl šťavnatější, doplňují ho ředkvičky a půlka cibule. Dresink se může zdát poněkud neobvyklý, neboť ho tvoří majonéza s hořčicí a vařenými žloutky. Tato hustá omáčka však doslova obalí každou ingredienci a dodá jí tak tu správnou chuť. Z jednoduchého salátu se tak díky těmto vymoženostem stane skvělý plnohodnotný oběd či večeře. Na jeho přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • 4 ks brambor
  • Půlka cibule
  • 4 ks vajec
  • 4 ks ředkviček
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 4 lžíce octa
Fotografie: Unsplash

Postup pro přípravu

  • Brambory nejprve oloupejte a poté je nakrájejte na středně velké kostky.
  • Připravte si dva hrnce. V jednom vařte ve slané vodě kousky brambor po dobu 12 minut a v druhém uvařte vejce, po dobu 8 minut. Nezapomeňte však, že čas se začíná odpočítávat v momentě, kdy voda dosáhne bodu varu.

  • Připravte si misku, do které vložíte oloupaná vychladlá vejce a následně je opatrně rozkrojte napůl, abyste mohli vyjmout žloutky.
  • Dejte bílky na stranu a do misky se žloutky přidejte hořčici s majonézou a rozmačkejte ingredience dohladka za pomocí vidličky.

  • Nyní si připravte další, ale hlubší mísu, do které přendáte brambory. Dávejte si však pozor, abyste neporušili celistvost kostek.
  • Nakrájejte cibuli, bílky a nastrouhejte ředkvičky.
  • Smíchejte připravené ingredience do hluboké mísy, přidejte žloutkovou zálivku a zakápněte směs octem.

  • Salát dobře promíchejte, aby každá část mohla přinést tu nejlepší chuť.
  • Máte hotovo, dobrou chuť!

Jedná se v podstatě o základ, který můžete dle vašich preferencí doplnit dalšími produkty. K salátu se hodí například tvrdý nastrouhaný sýr, nakrájené kuřecí kousky nebo pečená šunka. Bramborový salát je však sám o sobě velmi chutný a vydatný, takže pokud vám chutná tak, jak je tomu dle receptu, rozhodně nemusíte na nic tlačit.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]