Čajové sušenky z kefírového těsta: Když chcete něco sladkého a neobvyklého vsaďte na tento královský recept

Toto pečivo se skvěle hodí například k čaji. Můžete se spolehnout na to, že ho vaši známí ještě nikdy nejedli. Vyzkoušejte ho.

Pokud zrovna čekáte nějakou návštěvu a chtěli byste se opravdu vytáhnout něčím neobvyklým a sladkým, vyzkoušejte si upéct toto pečivo. Když ho budete podávat s čajem, vznikne vám něco tak dobrého, že to zmizí ze stolu ani nebudete vědět jak. Jako náplň můžete použít cokoliv, co máte rádi. Opravdu to vyzkoušejte, budete nadšení.

Co budete potřebovat

  • 320 g mouky;
  • 100 g másla;
  • jedno vejce;
  • 150 ml kefíru;
  • 50 gramů cukru;
  • 8 gramů vanilkového cukru;
  • jedna čajová lžička prášku do pečiva;
  • mléko;
  • sůl.

Je to opravdu snadné

Nejprve si vezměte nějakou hlubokou misku a rozklepněte do ní vejce. Přidejte sůl, cukr a také jeden sáček vanilkového cukru. Všechny tyto ingredience důkladně promíchejte metličkou. Máslo si vytáhněte ještě před přípravou, protože je třeba, aby mělo pokojovou teplotu. Dejte ho do samostatné misky a zalijte kefírem. Ten by měl mít stejnou teplotu. K míchání použijte opět metličku.

Všechny ingredience smíchejte dohromady a poté přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Je lepší to udělat v dávkách. Postupně si připravte těsto. To si poté rozdělte na díly a za každého udělejte kouli. Zakryjte potravinářskou fólií, aby produkty nevyschly. Celkem by vám mělo vzniknout asi 20 koulí. Každou kouli si vyválejte, aby měla tloušťku maximálně 3 mm. Do poloviny tohoto plátu udělejte řezy.

A máte skoro hotovo

No a teď přichází na řadu náplň. Můžete použít vlastně cokoliv – džem, ovoce, čokoládu, cokoliv co máte rádi. Tuto náplň nyní dejte na každý z těchto plátů a srolujte je do trubiček. Do samostatného talíře nalijte jednu lžičku mléka a žloutek. Touto směsí potřete všechny trubičky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a poté do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi 20 minut. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*