Tuto zapečenou cuketu na italský způsob si rozhodně zamilujete. Po prvním ochutnání se budete moci utlouct

S cuketou se toho dá dělat opravdu hodně, ale tato zapečená cuketa na italský způsob je vážně moc dobrá. Stačí jen ochutnat.

Je tu léto a to znamená, že pokud doma pěstujete nějakou zeleninu, je na čase ji začít sklízet. A to platí i o cuketě. Takže jestli nyní máte velkou úrodu cukety, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, ve kterém si ji zapečete. Je to opravdu velmi dobré a především také rychlé. Stojí za to to vyzkoušet.

Co budete potřebovat

  • 2 cukety
  • stroužek česneku
  • cibuli
  • 125 g mozzarelly
  • 1 lžíci papriky
  • dle chuti sůl, olej, chilli koření a strouhanku

Je to velmi jednoduché

Nejprve si nakrájejte cuketu na středně silná kolečka. Do olivového oleje si přidejte sůl, chilli a prolisovaný česnek. Cukety si zalijte připravenou omáčkou a dobře promíchejte, ať se omáčka dostane na všechny kolečka cukety. Kolečka si obalte ze všech stran ve strouhance a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte přibližně 20 minut na 200 stupňů.

Nyní si nakrájejte cibuli a orestujte je na rozpáleném oleji. Papriku si nakrájejte na kousky a přidejte ji k cibuli. Zeleninu promíchejte a za občasného míchání vařte na mírném ohni asi 15 minut. Do opečené zeleniny si přidejte nakrájenou mozzarellu a strouhanku a dobře promíchejte. Na hotové cukety si nyní nalijte sýrovo-zeleninovou náplň a pečte dalších 15 minut na 180 stupňů.

A je hotovo

No, a ještě teplé můžete podávat. Je to velmi dobré, rychlé a také vás to zasytí. Pro tento pokrm raději zvolte co největší cukety, aby byly kolečka široké a vešlo se na ně co nejvíce omáčky. Marináda z chilli a česneku dodá cuketám skvělou chuť, ale samozřejmě můžete vyzkoušet i jiné koření. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]