Zapečená kuřecí kapsa, jak ji neznáte. Pochutnejte si na tomto jednoduchém receptu

Dnes jsme si pro vás připravili recept na zapečenou kuřecí kapsu. Pokud jste milovníky masa, určitě vás potěší. Jakmile ji ochutnáte, budete přímo nadšení. I přesto, že příprava vypadá trochu složitě, je recept opravdu jednoduchý a zvládne ho i kuchař začátečník.

Kuřecí maso je zdravá volba

Kuřecí maso patří k masu, které je na světě nejvíce konzumováno. Lidé ho milují pro jeho chuť, snadnou a rychlou přípravu, ale také pro vysoký obsah bílkovin. Především sportovci si kuřecí maso nemohou vynachválit. Tvoří více jak polovinu jejich jídelníčku. Kuřecí maso lze upravit na tisíce způsobů a vždy chutná báječně.

My pro vás máme recept, který je svou přípravou naprosto originální. Jedná se o zapečenou plněnou kuřecí kapsu se zeleninou. Kombinace zeleniny a kuřete je navíc ideálním řešením pro zdravý životní styl. Celková příprava trvá kolem 45 minut a z níže navrhovaného množství surovin, lze připravit až 8 porcí.

Potřebné ingredience

Jste-li rozhodnuti to vyzkoušet, stačí si připravit následující suroviny: 500 g těsta, máslo na pomazání, 1 žloutek. Na plnění kapsy je potřeba mít nachystané: 3 polévkové lžíce másla, 1 cibuli, na kousky nakrájené kuřecí maso (4 šálky), 1 plechovku kukuřice (bez nálevu), 2 nakrájená rajčata, 1 šálek nakrájených zelených oliv, 2 lžíce rajčatového extraktu, 1 šálek smetanového sýra, sůl a ideálně majoránka, oregano.

Jak správně postupovat

Na rozehřáté pánvi nechte rozpustit máslo, a orestujte zde nakrájenou cibulku. Přidejte kuřecí kousky, kukuřici, rajčata, olivy, rajčatový extrakt, sůl, koření, a vše důkladně opečte (cca 3 minuty). Nakonec přidejte smetanový sýr a vypněte sporák.

Zapékací mísu si řádně vymažte máslem a rozložte do ní část těsta. Do těsta rovnoměrně rozložte připravenou náplň. Překryjte zbylou částí těsta a na povrchu jemně těsto prořízněte, abyste vytvořili lehké proužky. Povrch potřete vaječným žloutkem a pečte v troubě zhruba 25 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědý odstín. Pak už jen stačí vytáhnout z trouby, nakrájet a můžete servírovat. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]