Zapečená kuřecí prsa ve verzi, kde nepotřebujete šunku

Zapečená kuřecí prsa jsou velmi známým a populárním receptem. My se společně podíváme na zajímavou verzi, kde se obejdete bez šunky. Že to není možné? Uvidíte, že ano. Nahradíte ji několika dalšími, které se podepíšou na skvělé chuti.

Co budete potřebovat?

Aby se vám zapečená kuřecí prsa povedla a jídlo bylo dokonalé, je třeba mít po ruce ty správné ingredience. O jaké konkrétně se jedná, zjistíte v našem výčtu. Potřebovat budete toto:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 5 rajčat
  • 250 g sýra
  • 4 lžíce majonézy
  • Sůl a pepř

Nejprve připravte maso

Jako první je třeba věnovat se přípravě masa. Kuřecí prsa jako první nakrájejte na plátky a v případě potřeby je lze i lehce naklepat. Následně je nezapomeňte také lehce ochutit solí a pepřem, nejlépe z obou stran. Co uděláte dále, to je pomazání jedné strany masa majonézou. Pokud možno důkladně, až k samotným okrajům.

Přidejte jednotlivé ingredience

Následně můžete maso přendat do plechu, který vyložíte pečicím papírem. Následně je možné na maso vrstvit jednotlivé ingredience. Nejprve to bude cibule nakrájená najemno a potom to budou také plátky rajčat. Na ty následně nasypte i dostatečnou vrstvu strouhaného sýra. Ten zvolte dle své chuti a nemusíte se bát ani běžné klasiky, kterým je třicítka eidam.

Upečte v troubě

Když je vše připraveno, vložte plech do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě své maso pečte asi 20 minut. Je třeba zajistit, aby bylo dostatečně propečené a aby byl sýr rozpuštěný, lehce hnědý.

Poté jsou vaše zapečená kuřecí prsa hotová a vy je můžete naservírovat. S čím nejlépe? S přílohou, která se hodí i k tolik populární klasice. Máme na mysli jak hranolky, tak i neméně populární krokety. Ohledně příloh však můžete improvizovat a chybu neuděláte ani v případě opečených brambor, ani v případě brambor šťouchaných, nebo klasicky vařených.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]