Tak chutné zapečené brambory jste ještě nejedli. Jsou velmi levné a snadné, ale stojí to za to! V době krize nejlepší večeře

Říká se, že na to nejlepší jídlo není potřeba moc surovin. No a tento pokrm to opravdu potvrzuje, tak ho vyzkoušejte.

Pokud přemýšlíte nad tím, co si uvaříte na oběd, ale nic moc vás nenapadá, pak rozhodně musíte vyzkoušet tento skvělý recept. Není na něj potřeba moc ingrediencí, ale tu chuť si rozhodně zamilujete. Je hotový za pár minut a nají se z něj celá vaše rodina. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, budete ho dělat pořád.

Co budete potřebovat

  • 700 g brambor
  • sůl, mletý černý pepř dle chuti
  • dle chuti petržel
  • 200 g sýra
  • 100 g šunky
  • 2 vejce
  • pár lžic strouhanky
  • olej na smažení

Opravdu jednoduchý pokrm

Nejprve si připravte bramborovou směs. Brambory uvařte v mírně osolené vodě, dokud nebudou úplně hotové. Poté je vyndejte z vody a šťouchadlem dobře rozmačkejte. Mělo by vám vzniknout krásně hladké pyré. Tuto bramborovou kaši si smíchejte s nasekanou petrželkou podle vaší chuti. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Přidejte nastrouhaný sýr a mletý černý pepř podle chuti a pořádně zamíchejte.

Nyní si připravte náplň. Sýr a šunku si nakrájejte na malé tenké plátky. Vejce si rozbijte do hlubokého talíře a rozšlehejte je vidličkou do hladka. Strouhanku dejte na samostatný talíř. Vezměte si lžíci bramborové kaše a v dlani vytvarujte placičku, na kterou si dejte pár kousků sýra a šunky. Poté zakryjte ještě trochou bramborové kaše a vytvarujte karbanátek. Každou kuličku položte do rozšlehaných vajec a obalte.

A máte hotovo

Nakonec ještě obalte ve strouhance. Tyto kuličky smažte na rozpáleném oleji na mírném ohni z obou stran, dokud nejsou hnědé. Přendejte je na talíř, který jste si před tím vyložili papírovými utěrkami, aby nasákly veškerý přebytečný tuk. Položte je na talíř a podávejte tyto skvělé kuličky s velkou radostí. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*