Zapečené masové šišky s bramborem a lahodnou, pikantní omáčkou se připravují téměř samy. Stačí jen, když vše naskládáte do pekáče a můžete jít koukat na televizi.
Možná už se vám někdy stalo, že jste dostali chuť na vydatnou a chutnou večeři, ale ani náhodou se vám nechtělo trávit svůj drahocenný čas v kuchyni. Nyní už tato situace má výhodné řešení, a tím jsou zapečené karbanátky se strouhaným bramborem v lahodné omáčce. Příprava zabere jen pár chvilek, zbytek už se děje samovolně v troubě. Výsledek je přitom neskutečně lahodný a voňavý. Určitě si tento pokrm zamilujete.
Ingredience
- Mleté maso (mix vepřové a hovězí) – 500 g
- strouhanka – 100 g
- cibule – 300 g
- česnek – 3 stroužky
- brambory – 500 g
- majonéza – 100 g
- sušený česnek – dle chuti
- sladká mletá paprika – dle chuti
- sůl a pepř – dle chuti
Návod na přípravu
Očistěte cibuli a nastrouhejte ji na struhadle, rozemelte ji v mlýnku na maso nebo v elektrickém sekáčku najemno. Smíchejte cibuli s mletým masem a strouhankou, směs dochuťte solí, mletým černým pepřem, sladkou paprikou, drceným česnekem a případně dalším oblíbeným kořením, které máte na mase rádi. Vypracujte soudržnou hmotu.
Brambory oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Přidejte cibuli nakrájenou na tenké nudličky a také majonézu, sůl a pepř a další koření dle vlastní chuti. Můžete přidat sušený česnek a sladkou papriku, hodí se i italské či provensálské bylinky. Vše dobře promíchejte a rozetřete tuto směs v rovnoměrné vrstvě do zapékací misky.
Z mletého masa tvarujte větší šišky, které rozložte na povrch bramborové směsi v zapékací misce, kterou vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte maso s bramborami asi 40 až 50 minut dozlatova. Po dopečení posypejte povrch pokrmu nasekanými bylinkami a podávejte spolu s čerstvou zeleninou.
Napište komentář