Spousta lidí občas hledá inspiraci, čím překvapit blízké. Jednou takovou variantou bývá oběd či večeře. Díky tomuto receptu se vám jistě podaří uspět.
Většina lidí chce doma čas od času uvařit nějakou novinku. Něco, co překvapí všechny členy domácnosti, jelikož právě toto jídlo nečekali. Častokrát to však ztroskotá na tom, že se zkrátka nedaří nic vymyslet. S pomocí tohoto receptu nemusíte nic dlouze plánovat ani vymýšlet. Stačí pár surovin k tomu, aby byli všichni nadšení.
Co budete potřebovat
- 300 g brambor
- 1 ks kuřecího řízku
- 30 g másla
- 80 g tvrdého sýra
- 1 ks rajčete
- 1 ks vejce
- 1 ks cibule
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany nebo majonézy
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- koření dle chuti
- bylinky dle chuti
Příprava je zásadní
Stejně jako u většiny receptů je důležité si vše pečlivě připravit. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Stejný proces udělejte i s cibulí. Kolečka cibule však rozkrojte ještě na polovinu. Kuřecí maso si opláchněte a očistěte. Připravte si dostatečně velkou mísu či jinou nádobu. Maso nakrájejte na malé kousky a dejte do nádoby. Poté již stačí maso jen osolit, opepřit a okořenit dle vašich preferencí.
Vše upečete v zapékací míse
Vezměte si zapékací mísu a důkladně ji vytřete máslem. Dále na dno rozložte nakrájenou cibuli, na kterou posléze položte kolečka brambor tak, aby bylo vše rovnoměrně po celé míse. Cibuli a brambory ještě lehce osolte a opepřete. Tímto krokem máte hotovou základní vrstvu vašeho nového pokrmu.
Přejděte k další vrstvě
Další vrstvou tohoto skvělého pokrmu bude maso. To vysypte z mísy na brambory a rovněž rozprostřete tak, aby byla vrstva masa rovnoměrná. Pokud máte tuto vrstvu hotovou, je na čase předehřát troubu. Tu předehřejte na 180 °C. Vrstvu masa poté přikryjte alobalem a dejte do trouby přibližně na 20 minut.
Připravte si směs
Mezitím, co se vám maso s bramborami a cibulí peče, si připravte směs. Do vhodně veliké mísy si nakrájejte rajče na kousky. K rajčeti nastrouhejte tvrdý sýr a rozklepněte jedno vajíčko. Do této směsi přidejte nasekané bylinky a osolte a opepřete. Důkladně celou směs promíchejte. Až uplyne 20 minut, vyjměte zapékací mísu z trouby. Odstraňte opatrně alobal a k masu přidejte tuto směs. Vraťte ještě na 10 minut do trouby. Poté mísu vyjměte a máte hotovo. Můžete si pochutnat na tomto skvělém pokrmu.
Napište komentář