Zapečené těstoviny netradičně: S tvarohem, zakysanou smetanou i slaninou

Dnešní recept na zapečené těstoviny vás dostane. Pokud milujete slaninu, tvaroh i zakysanou smetanu, musíte ho vyzkoušet. I když může seznam jednotlivých ingrediencí působit velmi zvláštně, realita je taková, že až vše ochutnáte, budete toto jídlo stoprocentně milovat. 

Ingrediencí je jenom pár

Jaké ingredience budou potřeba? Je jich jenom několik což jasně potvrzuje jednoduchost daného receptu. Co si na něho připravit? Těchto pět věcí:

  • Těstoviny
  • Tvaroh
  • Zakysanou smetanu
  • Slaninu
  • Strouhaný sýr

A dále už jenom bylinky, které máte rádi. Může se jednat o oregano, bazalku, stejně jako třeba o česnek, nebo kopr. Fantazii se v tomto směru meze rozhodně nekladou a je jen na vás, co budete chtít jíst.

Dejte vařit těstoviny a nachystejte tvaroh a smetanu

Jako první je třeba dát vařit těstoviny. A to klasicky podle návodu, do osolené vody. Když jsou hotové, propláchněte je a nechte je chladnout. Mezi tím smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu. Tu dochuťte solí a bylinkami a dalšími ingrediencemi, které máte rádi. Když máte připraveno, smíchejte s těstovinami a nechtě chvíli odležet, aby se propojily jednotlivé chutě.

Začněte tvořit roládu

Tyto zapečené těstoviny jsou unikátní tím, že jsou připravovány jako roláda. Základem je forma zvaná jelení hřbet, kterou vyložíte slaninou. Poté nanesete směs těstovin, tvarohu a také smetany. Vše uhladíte a překryjete přečnívající vrstvou slaniny. Zatím nepoužitou ingrediencí byl strouhaný sýr, který nasypete navrch a tím vytvoříte zajímavou krustu.

Nyní do trouby a máte hotovo

Troubu si rozehřejte na teplotu 180 stupňů a svůj výtvor do ní můžete umístit. Doba pečení není nijak dlouhá. V podstatě čekáte na to, až sýr na povrchu zhnědne a bude mít příjemnou zlatavou barvu. V tu chvíli své zapečené těstoviny vyndáváte ven, vyjmete je ze samotné formy a můžete začít krájet. Následně naservírujte a ochutnejte. Lahoda, je to tak?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]