Zapečené vepřové se sýrem je nejlepším receptem z jednoho pekáče

Jídla z jednoho pekáče jsou nejlepší. Toto zapečené vepřové se sýrem vás zaujme jak chutí, tak i svou jednoduchostí. Ta spořívá právě v tom, že se vyhnete minimu přípravných prací, které by byly s chystáním jídla spojeny. A vyhnete se také tomu, že byste snad museli špinit mnohé hrnce a další nádobí. Stačí jenom jeden pekáč a vytvoříte dokonalou pochoutku.

Co budete potřebovat?

Ať už má být zapečené vepřové se sýrem rychlý oběd, nebo jednoduchá večeře, rozhodně vás svou chutí nezklame. Aby se vše povedlo, jak má, je třeba myslet na použití správných ingrediencí. Které jsou ty, bez kterých se neobejdete?

  • 800 g brambor
  • 1 velká cibule
  • 400 g vepřového masa
  • 200 g sýru
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • Trocha oleje, soli, pepře a bylinek

Nachystejte si maso

Jde o základ tohoto jídla, a tak je na místě s ním také začít. Vezměte ho, osušte a nakrájejte ho klidně i na silnější plátky. Díky tomu bude dokonale šťavnaté. Samozřejmostí by měla být sůl a pepř. Následně ho potřete hořčicí a můžete nechat odpočinout. Pokud nemáte tolik času, nevadí. Rovnou ho umístěte do pekáče.

Přidejte ostatní ingredience

Maso se stihne lehce namarinovat i v době, kdy si chystáte ostatní ingredience. Brambory můžete, ale nemusíte loupat. V druhém případě je důkladně omyjte, potom nakrájejte a přidejte do pekáče. Stejně tak je třeba oloupat a nakrájet cibuli. Poté vezměte zakysanou smetanu a přimíchejte ji k bramborám s cibulí. Směs dále posolte a opepřete. Na maso ještě nasypte strouhaný sýr, která mu dodá na chuti. Celý pekáč zakápněte trochou oleje a máte vše připraveno.

Pečte asi hodinu

Nyní už přichází na řadu trouba. Rozehřejte ji na 180 stupňů a pekáč, ve kterém je vepřové maso zapečené se sýrem do ní dejte. Troubu zavřete a asi hodinu se o ní nestarejte. Potom by vaše jídlo mělo být hotové. Naservírujte kousek masa se sýrem, trochu brambor s cibulí a nezapomeňte ani na omáčku, která vznikla z výpeku, ze šťávy a ze zakysané smetany. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]