Recept na zapečené kuřecí řízky, který si získal mé srdce. Sýrová peřinka je oproti strouhance nepopsatelný poklad

Kuřecí maso je velmi oblíbené. Není divu. Dají se z něj připravit různé druhy pokrmů a pokaždé ho lze připravit úplně jinak.

Rychlé a jednoduché recepty jsou u kuchařek v dnešní době velmi oblíbené. Není divu. Kromě kuchyně a domácnosti musí zvládat ještě spoustu dalších věcí. Tento recept je nejen rychlý a jednoduchý, ale navíc také velmi chutný. Hodí se k obědu i k večeři, a navíc k němu můžete připravit různé přílohy. Chutnat bude pravděpodobně všem strávníkům ve vaší rodině.

Připravte si suroviny

Na recept budete potřebovat 800 gramů kuřecích prsou, jednu cibuli a jedno rajče. Dále je třeba nachystat čtyři vejce, 5 lžic zakysané smetany a 200 gramů sýru. Samozřejmě bude potřeba také sůl, pepř a bylinky nebo další koření. Prvním krokem, který je třeba udělat je omýt a očistit maso a nakrájet ho na malé kousky. Připravené vejce rozšlehejte a smíchejte se zakysanou smetanou.

Fotografie: Pixabay

Tuto směs osolte, opepřete a přidejte libovolné koření podle vaší chuti. Pak smíchejte s masem. Připravený sýr nastrouhejte najemno a polovinu promíchejte se směsí.

Nyní připravte pečící misku a buď ji vytřete máslem nebo vyložte pečícím papírem. Pak na ni naskládejte připravené maso. Následně nakrájejte cibuli na kolečka a dejte na maso. Rajče nakrájejte na tenké plátky a dejte na cibuli.

Je čas na pečení

Troubu předehřejte na 180 stupňů a poté kuřecí maso pečte 20 minut. Po této době přidejte na povrch ještě druhou polovinu nastrouhaného sýra a pečte ještě dalších 15 minut. Po vyjmutí z trouby máte hotovo a můžete servírovat.

Jako přílohu můžete připravit co vás jen napadne a co máte rádi. Jestliže máte rádi vařené brambory, připravte je. Stejně se hodí i hranolky nebo americké brambory. Stačit však bude i rozpečená bageta.

K takto připravenému masu můžete podávat také širokou škálu omáček. A skvělé je, že se nemusí konzumovat jen právě vyndané z trouby jako oběd nebo večeře, ale skvěle chutná také jako studená svačinka nebo občerstvení na večírku. V takovém případě je opravdu ideální přílohou právě pečivo a hodí se podávat také nějaký dresing nebo omáčku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]