Spousta lidí má ráda kuřecí maso, ale neví, jak jej připravit jinak než jako řízek. S pomocí tohoto receptu tak objevíte nový způsob, jak připravit skvělý oběd.
Kuřecí maso je mezi lidmi v oblibě hlavně z toho důvodu, že oproti hovězímu a vepřovému obsahuje menší množství tuku. Kuřecí také bývá daleko jednodušší na přípravu, což je dalším důvodem, proč je mezi lidmi preferováno. Někteří lidé však tápají v tom, jaké jídlo z kuřecího masa uvařit, aby to nebyly opět řízky. Díky tomuto receptu objevíte velmi chutný způsob toho, jak kuřecí maso připravit.
Co budete potřebovat
- 600 g kuřecích filetů
- 2 čajové lžičky sladké papriky
- 1 čajová lžička soli
- 1 ks cibule
- 1 ks rajčete
- 2 ks vařených vajec
- 4 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce majonézy
- 50 g rostlinného oleje
- tvrdý sýr na posypání
Nejdříve připravte maso
Jako první je zapotřebí připravit si maso. Kuřecí si tedy omyjte a očistěte, následně jej podélně rozkrojte, abyste vytvořili tenké plátky. Plátky masa poté osolte a posypte sladkou paprikou. Pomocí rukou koření vetřete do vláken masa. Tento proces udělejte z obou stran a plátky masa máte připravené.
Poté připravte směs
Na směs, kterou maso pokryjete, si vezměte dostatečně velkou misku. Do této misky dejte nakrájenou cibuli, rajčata a vše společně promíchejte. Poté k zelenině nastrouhejte uvařená vejce, prolisujte stroužky česneku, přidejte majonézu, sůl a vše společně důkladně promíchejte. Nakonec si do nějaké vedlejší misky nastrouhejte na hrubém struhadle trochu tvrdého sýra na posypání.
Maso dejte péct
Plech potřete rostlinným olejem a položte na něj kuřecí maso. Na každý plátek poté dejte rovnoměrné množství zeleninové směsi a nakonec maso lehce posypte nastrouhaným sýrem. Troubu předehřejte na 180 °C.
Plech vložte do trouby a nechte maso péct 30 minut. Po této době plech vyjměte a máte hotovo. Jako přílohu můžete zvolit nakrájenou zeleninu či to, co máte ke kuřecímu masu nejraději.
Napište komentář