Zapomenuté způsoby, jak naostřit tupé struhadlo snadno a rychle

Struhadlo je nepostradatelnou součástí kuchyňské výbavy. Pomocí něj jsme schopní nastrouhat různé druhy ovoce, zeleniny, nebo i masa, vajec, sýra a jiných potravin. Problém nastává v případě, že struhadlo otupíme. Pak je strouhání zbytečně zdlouhavé a hlavně namáhavé. Existují však velmi účinné metody, jak struhadlo naostřit.

Tipy na ostření tupého struhadla

Jaké metody jsou tedy nejúčinnější?

  • Vyzkoušejte nůž, hřebík, nebo lžíci: těmito prostředky můžete opět docílit ostrého struhadla. V případě hřebíků postupujte tak, že do každého otvoru jej vložte a jemně zasuňte a vysuňte, pomoct si můžete i kladívkem. I starším nožíkem lze ostřit, a to pohyby proti strouhacím ploškám.
  • Pomůže kousek alobalu: pokud nic nepomáhá, vytvořte si z alobalu kuličku a tou třete struhadlo tam a zpět v místech, kde potřebuje naostřit.
  • Smirkový papír také dobře poslouží: zakoupíte jej v jakémkoliv železářství, nebo domácích kutilských potřebách. Nebo je možné si jej zapůjčit od manžela, partnera, či známého z dílny.
  • Použijte i kulatý pilník: menším kulatým pilníkem protáhněte jednotlivé otvory ve struhadle a měli byste mít po problému.

Jaké další metody pomohou?

Pokračujte ve čtení článku na další stránce