Některá jídla jsou pro lidi hodně netypické a přijde jim divné míchat určité suroviny spolu. Tato směs s kuřecím masem, jablky a zelí vás přesvědčí, že míchat potraviny se vyplatí.
Občas se stane, že vám doma zůstanou potraviny, které se k sobě vůbec nehodí, ale přitom nemáte nic jiného k jídlu. Pokud se nebojíte zkoušet něco nového nebo kombinovat určité potraviny, možná byste si mohli vyzkoušet tuto směs, v níž je potřeba dát dohromady kuřecí maso, jablka, zelí a pár dalších surovin.
Zelí je pro zdraví velmi prospěšné
Nejenom, že v tomto receptu naleznete hodně bílkovin, díky obsahu kuřecího masa, ale také potěšíte vaše střeva, do kterých doplníte velké množství vlákniny z jablek a ze zelí. Zelí je zároveň dobrým antioxidantem a pomáhá při léčbě osteoporózy. Dále je zelí bohaté na vitamíny A, C, E a K. Některým lidem pomáhá snižovat hmotnost, což jistě ocení každý, kdo chce dát dolů pár kilo.
Co budete potřebovat
Abyste si mohli směs ze zelí, kuřecího masa a jablek přichystat, budete potřebovat několik věcí. Připravte si proto:
- 800 g bílého zelí
- 1 lžička kmínu
- 140 g mrkve
- 1,5 lžičky soli
- 80 g cibule
- 350 g kuřecího řízku
- 3 ks jablka
Postup při přípravě směsi
Nejprve si vezměte k ruce zelí a nakrájejte jej ostrým nožem na středně velké kousky. Zelí by nemělo být nakrájeno na příliš drobné kousky. Až budete mít dokrájeno, tak zelí osolte a poté z něj vymačkejte přebytečnou vodu. Hned poté si vezměte mrkev, oloupejte ji, a nakonec ji nastrouhejte nahrubo.
Pokračujte s krájením surovin
Nyní přichází na řadu cibule, kterou je potřeba nakrájet na malé kostičky. Jablko nakrájejte na 6 měsíčků a části, které na jablku nejíte, vyhoďte. Vezměte si velikou misku a dejte do ní zelí, mrkev a cibuli. Na destičce si nakrájejte kuřecí maso na malé kousky nebo na proužky a přidejte do misky k zelí, mrkvi a cibuli.
Už máte téměř hotovo
Nemusíte se obávat, že by příprava jídla trvala ještě dlouho. Nyní si směs pouze promíchejte a přidejte kmín podle chuti. Směs s kuřecím masem přendejte z misky přímo do pečícího sáčku a na obou stranách otvory zafixujte tak, aby směs nevytekla / nevypadala ven.
Pečení večeře / obědu
Jakmile budete mít směs v pečícím sáčku, můžete si troubu předehřát na 200 °C. Až v ní bude požadovaná teplota, dejte směs v pečícím sáčku na plech a dejte ji do trouby péct na 50 minut. Po uplynutí této doby vše vyndejte, rozbalte opatrně sáček a večeři nebo oběd máte hotový.
Napište komentář