Na takových letních táborech pro děti je klasickou snídaní rýžová kaše s mlékem. Je to totiž rychlé, dobré a zasytí to.
V dnešní době si v obchodech můžete koupit již udělanou rýžovou kaši nebo například jogurt, který v sobě zrnka rýže má. Ale opravdu nic nemá na to, když si rýžovou kaši uděláte doma a přidáte do ní cokoliv, co máte rádi. A věřte tomu, že i vašim dětem bude tato kaše chutnat více, než ta kupovaná. Navíc je to velmi jednoduché.
Co budete potřebovat
Tuto kaši si nakonec můžete dozdobit čím chcete, například oblíbeným ovocem nebo nějakým oříškovým krémem. Fantazii se meze nekladou, takže to záleží jen na vás.
- 100 g prosa
- 100 g rýže
- dle chuti sůl
- 20 g másla
- 1 l vody
- 500 ml mléka
- dle chuti cukr
Je to vážně jednoduché
Nejprve si proso a rýži dobře propláchněte. Proso zalijte 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut stát. Omytou rýži pošleme na pánev s pasírovanými jáhly. Dolijte to zbylou vodou. Dejte hrnec na oheň, přiveďte k varu. V procesu vaření je nutné postupně odstraňovat pěnu. Po uvaření kaši vaříme dalších 8 minut na mírném ohni.
Zalijte horkým mlékem a vařte kaši. Celou dobu míchejte, protože je opravdu třeba, abyste se zbavili hrudek. Přidejte sůl a cukr podle chuti a promíchejte. Kaši vařte ještě dalších 12 minut bez pokličky. Hrnec sundejte z plotny a do kaše přidejte máslo. Přikryjte pokličkou a počkejte, než se máslo zcela rozpustí. A máte hotovo. Raději ale vždy zvolte hrubozrnnou rýži, bude se dobře vařit, protože absorbuje vodu. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář