Pokud máte doma pár jablek a vajíček, tak si můžete zkusit udělat tento jednoduchý a opravdu velmi dobrý dezert.
Někdy se zkrátka stane, že není čas na to péct složité recepty v troubě. Někteří dokonce troubu ani doma nemají. Ale pokud jste dostali chuť na něco dobrého k odpolední kávě, můžete vyzkoušet tento dezert. Dělá se totiž na pánvi a chuťově se vyrovná i těm nejsložitějším pečeným dezertům. Tak co, vyzkoušíte ho?
Co budete potřebovat
K přípravě tohoto receptu toho není moc potřeba, důležité je, abyste měli vajíčko a jablko. Poté už je to jako klasika na nějakou normální buchtu. Uvidíte, že vám tento dezert bude určitě chutnat. Budete tedy potřebovat:
- jablko
- 140 ml mléka
- 150 g mouky
- vejce
- 60 ml oleje
- 8 g prášku do pečiva
- vanilkový cukr
- špetku soli
Příprava dezertu
Nejprve si v samostatné misce smíchejte vejce, vanilkový cukr, špetku soli a normální cukr. Vše dobře promíchejte, měla by vám vzniknout bílá pěna. Poté zalijte olejem. Znovu pořádně promíchejte a zalijte mlékem. Míchejte a po částech přidávejte mouku. S poslední porcí mouky vsypejte také prášek do pečiva, promíchejte a těsto je hotové.
Pánev si vymažte máslem a vysypte trochou cukru. Poté si oloupejte jablko a nakrájejte ho na kolečka. Nakrájené plátky jablka vložte do pánve. Těsto nalijte na jablka v pánvi tak, aby nebyla vůbec vidět. Zapněte si sporák na mírný oheň a ihned na něj položte pánev s těstem. Pečte dozlatova asi 10 minut. Poté dezert otočte na druhou stranu a smažte dalších 5 minut. To, jestli je dezert hotový si zkontrolujte pomocí párátka. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář