Kuřecí závitky plněné bylinkovým máslem a sýrem jsou neuvěřitelně šťavnaté a jemné. Na všední stůl je jich téměř škoda, ale až je ochutnáte, budete je dělat každý den.
Snadné, rychlé a famózně chutné, to je ta nejlepší možná kombinace při přípravě nějakého pokrmu. A přesně to platí o kuřecích závitcích s bylinkovým máslem a sýrem. Právě díky máslu a smetanové omáčce je maso totiž tak jemné a šťavnaté, že byste to od kuřecích prsíček možná ani nečekali. Tento recept působí vyloženě luxusním dojmem, svou snadností a až překvapivou jednoduchostí si vás ale získá tak, že je budete připravovat často. Velmi často.
Ingredience
- Kuřecí prsíčka – 900 g
- sůl a pepř – dle chuti
- mouka – dle potřeby
- rostlinný olej na smažení
Na náplň
- petrželka či jiná bylinka – dle chuti
- máslo – 80 g
- česnek – 2 stroužky
- tvrdý sýr v celku – 100 až 150 g
Na omáčku
- Voda – 250 ml
- zakysaná smetana – 3 lžíce
- sůl – 1/3 lžičky
- česnek – 3 stroužky
Návod na přípravu
Jako první připravte náplň do závitků. Máslo vyšlehejte do jemného krému, přidejte k němu prolisovaný česnek a jemně nasekanou petrželku nebo jinou oblíbenou bylinku a vše dobře promíchejte. Tvrdý sýr pak nakrájejte na hranolky dlouhé kolem 3 cm.
Kuřecí prsíčka očistěte, nakrájejte podélně na tenké plátky a ještě je z každé strany trochu rozklepejte. Každý plátek pak po obou stranách osolte a opepřete a koření rukou vetřete do masa. Každý plátek natřete vrstvičkou bylinkového másla, na jeden okraj položte sýrový hranolek a pevně ho zatočte do masa. Hotovou roládku pak zajistěte párátkem, aby se nerozbalovala.
Každý masový balíček obalte v hladké mouce, vložte jej do pánve s rozehřátou slabou vrstvou rostlinného oleje a nechte je smažit na středním ohni po obou stranách několik minut dozlatova. Když jsou rolky zlatavé, na chvilku je odstavte z plotny a připravte omáčku.
Smíchejte vodu se zakysanou smetanou, trochou soli a prolisovaným česnekem. Závitky vložte do čisté a suché pánve, zalijte je smetanovou omáčkou a pod pokličkou je na mírném ohni duste 7 až 10 minut. Pak všechny kuřecí závitky v omáčce otočte na druhou stranu a pokračujte ve vaření dalších 5 až 7 minut.
Hotové voňavé a šťavnaté roládky podávejte s trochou omáčky a bramborovou kaší, těstovinami či s bramborovými hranolky jako přílohou. Doplnit je můžete také čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Napište komentář