Rolované kuřecí řízky plněné bylinkovým másel a tvrdým sýrem. Ty obalované už nedělám

Kuřecí závitky plněné bylinkovým máslem a sýrem jsou neuvěřitelně šťavnaté a jemné. Na všední stůl je jich téměř škoda, ale až je ochutnáte, budete je dělat každý den.

Snadné, rychlé a famózně chutné, to je ta nejlepší možná kombinace při přípravě nějakého pokrmu. A přesně to platí o kuřecích závitcích s bylinkovým máslem a sýrem. Právě díky máslu a smetanové omáčce je maso totiž tak jemné a šťavnaté, že byste to od kuřecích prsíček možná ani nečekali. Tento recept působí vyloženě luxusním dojmem, svou snadností a až překvapivou jednoduchostí si vás ale získá tak, že je budete připravovat často. Velmi často.

Ingredience

  • Kuřecí prsíčka – 900 g
  • sůl a pepř – dle chuti
  • mouka – dle potřeby
  • rostlinný olej na smažení

Na náplň

  • petrželka či jiná bylinka – dle chuti
  • máslo – 80 g
  • česnek – 2 stroužky
  • tvrdý sýr v celku – 100 až 150 g

Na omáčku

  • Voda – 250 ml
  • zakysaná smetana – 3 lžíce
  • sůl – 1/3 lžičky
  • česnek – 3 stroužky

Návod na přípravu

Jako první připravte náplň do závitků. Máslo vyšlehejte do jemného krému, přidejte k němu prolisovaný česnek a jemně nasekanou petrželku nebo jinou oblíbenou bylinku a vše dobře promíchejte. Tvrdý sýr pak nakrájejte na hranolky dlouhé kolem 3 cm.

Kuřecí prsíčka očistěte, nakrájejte podélně na tenké plátky a ještě je z každé strany trochu rozklepejte. Každý plátek pak po obou stranách osolte a opepřete a koření rukou vetřete do masa. Každý plátek natřete vrstvičkou bylinkového másla, na jeden okraj položte sýrový hranolek a pevně ho zatočte do masa. Hotovou roládku pak zajistěte párátkem, aby se nerozbalovala.

Každý masový balíček obalte v hladké mouce, vložte jej do pánve s rozehřátou slabou vrstvou rostlinného oleje a nechte je smažit na středním ohni po obou stranách několik minut dozlatova. Když jsou rolky zlatavé, na chvilku je odstavte z plotny a připravte omáčku.

Smíchejte vodu se zakysanou smetanou, trochou soli a prolisovaným česnekem. Závitky vložte do čisté a suché pánve, zalijte je smetanovou omáčkou a pod pokličkou je na mírném ohni duste 7 až 10 minut. Pak všechny kuřecí závitky v omáčce otočte na druhou stranu a pokračujte ve vaření dalších 5 až 7 minut.

Hotové voňavé a šťavnaté roládky podávejte s trochou omáčky a bramborovou kaší, těstovinami či s bramborovými hranolky jako přílohou. Doplnit je můžete také čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*