Dokonalá dvoubarevná buchta z tvarohu a kakaa. Musím se podělit o tento fantastický recept, dělám ji každou neděli

Dvoubarevný dort s kakaovým korpusem a tvarohovým srdcem se vám rozplyne na jazyku. Jedná se o vláčný, nadýchaný a zároveň sytý zákusek.  

Nejlepší narozeninové dorty jsou ty domácí. I přesto, že se ne vždy podaří a leckdy vypadají hůře než ty kupované, jsou pečené s láskou. Vědomí, že vám na oslavenci záleží, je vždy cennější, než sebechutnější a nazdobenější dezert od vyučeného pekaře. Proto neváhejte a vrhněte se do přípravy domácího dortu. V tomto případě se jedná o dvoubarevný, nadýchaný a sytý zákusek, který má tvarohový střed a kakaový základ. Dekorovat ho můžete šlehačkou, ovocem i kousky čokolády.

Ingredience potřebné pro přípravu:

Na první těsto si nachystejte:

  • 80 gramů cukru krupice
  • 200 gramů bílého jogurtu
  • 180 gramů hladké mouky
  • 10 gramů prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce pravého kakaa
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • špetka soli
  • 2 kusy vajec velikosti M

Na druhé těsto si připravte:

  • 350 gramů plnotučného tvarohu
  • 2 kusy vajec velikosti M
  • 1 čajová lžička vanilkového aroma
  • 50-100 gramů moučkového cukru (množství volte dle svých chuťových preferencí)
  • 2 polévkové lžíce krupice

Postup přípravy dvoubarevného dortu krok za krokem:

Pro přípravu dvoubarevného dortu budete potřebovat pečicí formu o průměru 20 centimetrů. Jestliže zvolíte větší, přiměřeně znásobte i množství ingrediencí. V prvním kroku přípravy si nachystáte těsto na kakaový korpus. Do větší mísy rozklepněte 2 celá vejce a přidejte k nim špetku soli a cukr krupici. Vejce s cukrem následně 3 minuty šlehejte ručním šlehačem na nejvyšší otáčky. Potí k nim za stálého šlehání zapracujte bílý jogurt.

Do směsi dále zašlehejte prosátou hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a 2 polévkové lžíce pravého kakaa. Až budete mít všechny suroviny zpracované, přidejte do těsta 2 polévkové lžíce oleje a opět prošlehejte.

Hotové těsto dejte stranou a k ruce si vezměte druhou mísu. V té si připravíte tvarohové těsto. Měkký plnotučný tvaroh dobře prošlehejte se dvěma vejci a moučkovým cukrem. Celkové množství cukru zvolte dle svých chuťových preferencí.

Jakmile získáte hladkou a homogenní směs, přidejte do těsta čajovou lžičku vanilkového aroma a 2 polévkové lžíce krupice. Vše opět dobře prošlehejte. Jakmile budete mít obě těsta připravená, vyndejte si formu, jejíž dno vyložte pečicím papírem a boky vymažte pravým máslem a vysypte moukou nebo krupicí. Pokud nemůžete dát na dno formy pečicí papír, jednoduše ji vymaže a vysypte celou.

Do formy následně nalijte kakaové těsto a pomocí stěrky ho rovnoměrně rozprostřete. Dále si k ruce vezměte tvarohové těsto, které naneste s pomocí polévkové lžíce do středu formy. Dort pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40-50 minut. Předtím, než ho vyndáte, pomocí špejle otestujte, zdali je propečený. Hotový dort nechte zchladnout na pokojovou teplotu a dekorujte šlehačkou a ovocem, popřípadě ho pouze pocukrujte a servírujte jako zákusek ke kávě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*