Dokonalý oběd či večeře na jakoukoliv příležitost! S tímto jídlem všechny ohromíte

Pokud jste někdy zažili ten pocit, kdy už absolutně nevíte, co máte uvařit, rozhodně vsaďte na toto jídlo z kuřecího masa. Obsahuje totiž vše, co by pořádný oběd obsahovat měl. 

Víte, že vás zítra čeká náročný den a potřebujete si uvařit nejlépe o den dopředu? Pak není nic jednoduššího, než si vše přichystat večer předem a na druhý den jídlo jen rychle tepelně zpracovat. To je přesně to, co můžete udělat s tímto pokrmem. Salátek se přes noc hezky rozleží a kuřecí maso druhý den jen rychle osmahnete a hodíte do trouby zapéct. Během té doby se můžete věnovat i jiným důležitým činnostem.

Ingredience, které budete k přípravě pokrmu potřebovat:

Kuřecí maso:

  • Kuřecí stehýnka – 9 kusů
  • Sójová omáčka – 50 ml
  • Máslo – 20 g
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Sůl – dle chuti
  • Rostlinný olej – dle potřeby

Těstíčko na maso:

  • Strouhanka – 300 g
  • Mletá sladká paprika – 1 lžička
  • Sušená petrželka – 1 lžička
  • Vejce – 4 kusy
  • Škrob – 100 g

Salátek:

  • Cuketa – 1 kus
  • Mrkev – 1 kus
  • Česnek – 2 stroužky
  • Ocet – 2 polévkové lžíce
  • Rostlinný olej – 4 polévkové lžíce
  • Sušená petrželka – 1 lžička
  • Cukr – 1 lžička
  • Sůl – dle chuti

Kuřecí stehýnka důkladně omyjte a oddělte je od kostí, kůži jim ovšem ponechejte. Všechny kousky osolte, opepřete a přidejte koření dle vašeho vlastního uvážení. Nachystejte si větší zapékací mísu. Na její dno dejte tři kuřecí stehýnka a zalijte je třetinou sójové omáčky. Poté na ně položte další tři stehýnka, opět zalijte omáčkou, položte na ně poslední tři stehýnka a zalijte je zbytkem sójové omáčky.

Zapékací formu zabalte do ručníku a dejte ji na cca jednu hodinu do lednice. Strouhanku smíchejte s mletou sladkou paprikou a jednou lžičkou sušené petrželky. Do jiné misky rozklepněte vejce a vyšlehejte je do hladka. Do třetí misky nasypejte škrob. Nyní postupujte podobně, jako u trojobalu. Každé stehýnko obalte ve škrobu, poté ve vejcích a nakonec ve směsi ze strouhanky.

Oběd, který se hodí na každou příležitost

Na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a kuřecí stehýnka na ní opékejte okolo 1 až 2 minut z obou stran. Poté je přeneste na plech. Máslo nakrájejte na plátky tak, abyste vždy na jedno stehýnko položili jeden plátek. Vložte plech se stehýnky do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte je péct cca 15 až 20 minut. Mezitím se můžete vrhnout na přípravu salátku.

Cuketu i mrkev nastrouhejte na struhadle a dejte je do větší mísy. Přidejte k nim prolisovaný česnek a vše důkladně promíchejte. Pak už jen přidejte ocet, rostlinný olej, sušenou petrželku, dochuťte solí a znovu promíchejte. Nechejte salátek na čtyři hodiny v lednici. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*