Vyzkoušejte nový recept na marinovaná kuřecí stehna. Nikdy jste nejedli lepší

Tento recept na marinovaná kuřecí stehna s americkými brambory si oblíbíte natolik, že ho budete vařit každý týden. Recept učaruje celé rodině.

Kuřecí maso je dietní a zároveň je součástí celé řady jídel, která patří do kategorie zdravého stravování. Naučte se připravovat kuřecí stehna způsobem, jenž vám jednoduše učaruje. Společně s americkými brambory budou tato kuřecí stehna tvořit „nerozlučnou dvojku“. Tajemství křupavých a šťavnatých kuřecích stehen tkví téměř pouze v přidání jedné (zejména mužům známé) ingredience.

Suroviny potřebné pro přípravu:

  • 4 kusy kuřecích horních stehen
  • 4 kusy větších brambor
  • 3 polévkové lžíce kukuřičné mouky
  • 90 gramů smetanového sýra
  • 90 gramů fety
  • kůra z ½ citronu
  • 150 mililitrů světlého piva
  • rostlinný olej
  • muškátový oříšek a rozmarýn dle chuti
  • sůl, pepř dle chuti

Postup přípravy křupavých kuřecích stehen

V prvním kroku si připravte maso. To důkladně omyjte a očistěte, popřípadě zbavte kůže. Připravená horní kuřecí stehna následně osolte, opepřete a okořeňte podle vašich chuťových preferencí. (Rozhodnete-li se vyzkoušet muškátový oříšek, stačí vám k dostatečnému ochucení masa opravdu malé množství.) Ochucené maso následně nechte asi 20 minut odpočívat.

Odpočinuté maso obalte v kukuřičné mouce a na pánvi osmažte dohněda. Mezitím si omyjte brambory a očistěte je od případných klíčků. Omyté brambory neloupejte, ale nakrájejte na přibližně stejně velké klínky. Ty uvařte v mírně osolené vodě.

Až budou poloměkké, odstavte je z plamene, vodu slijte a brambory vydatně zasypte kořením (skvěle chutnají například s grilovacím kořením), zalijte olejem a promíchejte.

Připravené brambory rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut do té doby, než se na bramborech utvoří křupavá krusta.

Nyní si připravte marinádu. Sýr smíchejte s rostlinným olejem, citronovou kůrou a trochou rozmarýnu a následně vše rozšlehejte ponorným mixérem. Osmažené maso v pánvi přelijte pivem a pod pokličkou duste do měkka. Hotové servírujte s brambory a marinádou.