Toto je velmi rychlý recept na skvělý dezert z dlouhých piškotů. Kombinace všech ingrediencí potěší vaše přátele i rodinu.
Ne každá žena má ráda dlouhé stání v kuchyni a připravování složitých dezertů. Pokud k nim patříte, určitě vás potěší tento recept, který nejen trvá opravdu pár minut, ale ke všemu vypadá i chutná opravdu luxusně. Dávají se do něj dlouhé cukrářské piškoty, které milují nejen děti. Tak co, vyzkoušíte ho?
Co budete potřebovat
- piškoty
- mléko
Žloutkový krém
- 200 g cukru
- 5 žloutků
- 300 g měkkého másla
Pudink
- 400 ml mléka
- vanilkový pudink
- 75 g cukru
- lžička vanilkového cukru
Korpus
- 5 bílků
- 160 g cukru
- 75 g pšeničné mouky
- 250 g nasekaných vlašských ořechů
Poleva
- 40 g másla
- 30 ml mléka
- tabulka mléčné čokolády
- 100 g mandlových lupínků
Nic na tom není
Nejprve si dlouhé piškoty namočte do mléka. Žloutky si vyšlehejte s cukrem a nechte vychladnout. V samostatné misce vyšlehejte máslo do bílé pěny. Obě hmoty jemně spojte metličkou. V hrnku mléka si rozpusťte pudink, cukr a vanilkový cukr. Poté ho uvařte podle návodu na obalu. Po dovaření nechte vychladnout.
Vychladlý pudink spojte se žloutkovým krémem. Nyní si vyšlehejte dotuha bílky s cukrem a přidejte k tomu nasekané ořechy a mouku. Tento piškot pečte přibližně 25 minut na 180 stupňů a poté nechte vychladnout. Dno formy vyložte pečicím papírem a na něj dejte vrstvu namočených cukrářských piškotů. Na ně poté krém, ořechový piškot, zbytek krému a zbylé piškoty.
Máte skoro hotovo
Nyní si připravte polevu. Čokoládu, máslo a trochu mléka dejte do vodní lázně a nechte rozpustit. Dort poté ozdobte touto polevou a ještě posypte mandlovými lupínky. Hotový dort dejte do lednice nejlépe přes noc, aby pořádně ztuhnul. Samozřejmě, že ho můžete podávat s nějakým ovocem. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář