Nejrychlejší recept z cukrářských piškotů: Roky jsem nejedla něco tak dobrého (žloutkový krém s pudinkem a polevou)

Toto je velmi rychlý recept na skvělý dezert z dlouhých piškotů. Kombinace všech ingrediencí potěší vaše přátele i rodinu.

Ne každá žena má ráda dlouhé stání v kuchyni a připravování složitých dezertů. Pokud k nim patříte, určitě vás potěší tento recept, který nejen trvá opravdu pár minut, ale ke všemu vypadá i chutná opravdu luxusně. Dávají se do něj dlouhé cukrářské piškoty, které milují nejen děti. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • piškoty
  • mléko

Žloutkový krém

  • 200 g cukru
  • 5 žloutků
  • 300 g měkkého másla

Pudink

  • 400 ml mléka
  • vanilkový pudink
  • 75 g cukru
  • lžička vanilkového cukru

Korpus

  • 5 bílků
  • 160 g cukru
  • 75 g pšeničné mouky
  • 250 g nasekaných vlašských ořechů

Poleva

  • 40 g másla
  • 30 ml mléka
  • tabulka mléčné čokolády
  • 100 g mandlových lupínků

Nic na tom není

Nejprve si dlouhé piškoty namočte do mléka. Žloutky si vyšlehejte s cukrem a nechte vychladnout. V samostatné misce vyšlehejte máslo do bílé pěny. Obě hmoty jemně spojte metličkou. V hrnku mléka si rozpusťte pudink, cukr a vanilkový cukr. Poté ho uvařte podle návodu na obalu. Po dovaření nechte vychladnout.

Vychladlý pudink spojte se žloutkovým krémem. Nyní si vyšlehejte dotuha bílky s cukrem a přidejte k tomu nasekané ořechy a mouku. Tento piškot pečte přibližně 25 minut na 180 stupňů a poté nechte vychladnout. Dno formy vyložte pečicím papírem a na něj dejte vrstvu namočených cukrářských piškotů. Na ně poté krém, ořechový piškot, zbytek krému a zbylé piškoty.

Máte skoro hotovo

Nyní si připravte polevu. Čokoládu, máslo a trochu mléka dejte do vodní lázně a nechte rozpustit. Dort poté ozdobte touto polevou a ještě posypte mandlovými lupínky. Hotový dort dejte do lednice nejlépe přes noc, aby pořádně ztuhnul. Samozřejmě, že ho můžete podávat s nějakým ovocem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*