Až budete dělat langoše, tak vyzkoušejte toto nové těsto. Lepší jste totiž ještě nejedli

Asi každý si už někdy dal skvělý a obrovský langoš, který se prodává ve stáncích na různých akcích. Udělejte si stejné langoše i sami doma.

Langoše jsou velmi oblíbené jídlo a to zejména kvůli tomu, že jsou opravdu jednoduché na přípravu. Zkrátka si uděláte těsto, které poté začnete smažit a hotové langoše si potřete tím, na co zrovna budete mít chuť. Dají se dělat jak naslano, tak na sladko a potěšíte jimi nejednoho strávníka. Tak co, dostali jste na ně chuť?

Co budete potřebovat

Langoše jsou velmi jednoduché na přípravu. Je jedno, kolik těsta uděláte, protože když ho nespotřebujete celé, jednoduše ho dáte do lednice a použijete ho další den. Budete tedy potřebovat:

  • 1 kg mouky
  • 3/4 litru mléka
  • 1 kostka droždí
  • lžičku cukru
  • 2 lžičky soli
  • 5 lžic oleje

Příprava těsta

Nejprve si droždí rozpusťte v teplém a sladkém mléce. V míse si smíchejte prosátou mouku a sůl, uprostřed udělejte důlek, do kterého poté přidejte olej, kvásek a zbylé mléko. Pečlivě těsto propracujte, nejlépe vám to půjde rukama. Nemělo by se vám lepit. Jakmile bude těsto hotové, přikryjte mísu utěrkou a dejte ji na teplé místo. Někdo dává třeba do peřin, ale záleží jen na vás. Nechte kynout asi 1 hodinu.

Fotografie: Pexels

Po této době si z těsta odtrhávejte kousky těsta a nechte ještě dalších 10 minut kynout. Poté každý z nich roztáhněte rukama a udělejte tvar langoše. Smažte na rozpáleném oleji do zlatova. Hotový langoš položte na papírový ubrousek, aby absorboval přebytečný olej. No a poté už můžete langoš potřít tím, co máte rádi.

Čím potřít langoš

Asi každý by vám řekl, že nejlepší langoše jsou s rozmačkaným česnekem, který je smíchaný s kečupem a poté posypaný nastrouhaným sýrem. A ano, je to velmi dobré. Ale to, čím si langoš potřete je jen na vás. Někdo ho má rád třeba s tvarohem a marmeládou, nebo například se zakysanou smetanou. Fantazii se meze nekladou. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*