Zapečená roláda z vepřové kotlety plněná sýrem a hořčicí: Ideální pochoutka na speciální příležitosti

Jakmile člověk plánuje různé sešlosti a oslavy, je potřeba zajistit mimo jiné i dobré pohoštění. S tím vám může pomoci i tato chutná pečená roláda. 

V momentě, kdy plánujete nějakou speciální událost, byste měli naplánovat i originální občerstvení, které všechny hosty dostane do kolen. A přesně tyto podmínky splňuje pečená roláda z vepřových kotlet plněná omáčkou ze sýra a hořčice. Nejen, že vám zachutná, ale samotná její příprava je vcelku zábavná, nudit se tedy rozhodně nebudete a výsledek stojí za to.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Vepřová kotleta – 1 200 g
  • Dijonská hořčice – 1 lžíce
  • Koření na maso – 1 lžička
  • Sůl – 1 lžička
  • Stroužky česneku – 10 g
  • Mletá sladká paprika – 2 lžičky
  • Mletý černý pepř – 1 lžička
  • Tavený sýr – 200 g

Maso nakrájejte na několik kotlet, které by měly být cca 1,5 až 2 centimetry tlusté. Zakryjte je potravinářskou fólií a všechny důkladně z obou stran naklepejte. Výsledné kousky by měly být tenké. Kotlety můžete libovolně posolit, ale vzhledem k tomu, že se sůl nachází v náplni, to není až tak moc potřeba. Nyní se vrhněte na přípravu náplně.

Nachystejte si středně velkou misku a dejte do ní tavený sýr. Přidejte k němu dijonskou hořčici, mletou sladkou papriku, sůl, mletý černý pepř a další koření na maso, které máte rádi (použít můžete například oregano, grilovací koření či kari). Stroužky česneku oloupejte a buď je nasekejte nadrobno, nebo je prolisujte a přidejte je do také do mísy.

Všechny suroviny spolu důkladně promíchejte, dokud se nespojí dohromady. Nyní začněte tvořit zatočenou roládu. Dejte k sobě dvě kotlety a v místě jejich spoje je ještě párkrát naklepejte paličkou, lépe tak budou držet. Naneste na ně náplň a zatočte je, na konec jedné z nich ovšem dejte další kotletu, znovu ji naklepejte v místě spoj a takto postup opakujte, dokud vám nedojdou kousky kotlety.

Výsledkem by měla být plněná roláda zatočená do tvaru šneka. Takto připravenou roládu pro jistotu ještě propíchněte špejlemi, aby držela lépe u sebe a dejte ji na plech vyložený alobalem či pečicím papírem. Potřete ji z vrchu zbytkem náplně a vložte ji do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte ji cca 30 až 40 minut a po vytažení ji libovolně zasypejte čerstvými bylinkami a podávejte. Dobrou chuť‘.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*