Tak jednoduchý, levný a rychlý recept! Nadýchaná a vláčná buchta s velkou spoustou mléka

Piškotové těsto se spoustou mléka je lahodné, jemné a velmi chutné. Tento moučník je tak snadný a levný, že ho můžete péct i několikrát do týdne a dopřávat mu i různé obměny.

Jednoduchý piškot na mléčné bázi milují zejména děti. Pokud ale rádi pečete, poslouží vám i jako vláčná dortová základna pro různé krémy a polevy, díky nimž můžete vytvořit z tohoto piškotu mistrovské dílo. Pokud chcete, můžete recept snadno oživit záměnou mléka za kefír či kondenzované mléko a dochutit ho vanilkou, skořicí nebo citronovou kůrou. Pokaždé bude výsledek perfektní.

Ingredience

  • Vejce – 4 ks
  • sůl – 1 špetka
  • cukr – 250 g
  • hladká mouka – 350 g
  • prášek do pečiva – 2 lžičky
  • máslo – 70 g
  • mléko – 240 g
  • vanilkový cukr nebo vanilková esence – dle chuti

Návod na přípravu

Vyklepněte do misky vejce, přidejte k němu špetku soli začněte je šlehat ručním šlehačem na střední otáčky, které postupně navyšujte. Po částech v průběhu šlehání přidávejte do vaječné pěny cukr a pokračujte ve šlehání, dokud hmota nezdvojnásobí svůj objem a nezíská hustou a nadýchanou krémovitou strukturu.

Hladkou mouku prosejte spolu s práškem do pečiva přes jemné sítko a v několika krocích tuto směs zapracujte do napěněných vajíček. Těsto by mělo být hladké, bez hrudek a přitom docela husté. Na sporáku nebo v mikrovlnné troubě rozehřejte máslo a přilijte k němu mléko. Pokračujte v zahřívání, dokud se obě suroviny nespojí. Přilijte mléčnou směs do těsta a metličku šlehejte dohladka.

Plech na pečení vyložte pečicím papírem a vlijte do něj připravené těsto. Plech s těstem vložte na 20 až 30 minut do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho dozlatova.

Přesná doba pečení závisí na specifických vlastnostech vaší trouby, proto raději zkontrolujte dopečení moučníku zapíchnutou špejlí. Pokud bude po vytažení suchá a bez ulpívajících kousků těsta, máte hotovo a můžete dobrotu vytáhnout z trouby.

Hotový mléčný koláč nechte zvolna vychladnout, posypejte povrch přes sítko moučkovým cukrem, ještě v plechu ho nakrájejte na porce a podávejte s velikou chutí a s poctivým hrnkem voňavého čaje, bílé kávy nebo kakaa.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*