Brambory nevařím, řízky nesmažím. Vše dám do jednoho pekáčku a udělám „Večeři na polštáři“ – TOP recept pro všechny líné kuchařky

Zapečené masové šišky s bramborem a lahodnou, pikantní omáčkou se připravují téměř samy. Stačí jen, když vše naskládáte do pekáče a můžete jít koukat na televizi.

Možná už se vám někdy stalo, že jste dostali chuť na vydatnou a chutnou večeři, ale ani náhodou se vám nechtělo trávit svůj drahocenný čas v kuchyni. Nyní už tato situace má výhodné řešení, a tím jsou zapečené karbanátky se strouhaným bramborem v lahodné omáčce. Příprava zabere jen pár chvilek, zbytek už se děje samovolně v troubě. Výsledek je přitom neskutečně lahodný a voňavý. Určitě si tento pokrm zamilujete.

Ingredience

  • Mleté maso (mix vepřové a hovězí) – 500 g
  • strouhanka – 100 g
  • cibule – 300 g
  • česnek – 3 stroužky
  • brambory – 500 g
  • majonéza – 100 g
  • sušený česnek – dle chuti
  • sladká mletá paprika – dle chuti
  • sůl a pepř – dle chuti

Návod na přípravu

Očistěte cibuli a nastrouhejte ji na struhadle, rozemelte ji v mlýnku na maso nebo v elektrickém sekáčku najemno. Smíchejte cibuli s mletým masem a strouhankou, směs dochuťte solí, mletým černým pepřem, sladkou paprikou, drceným česnekem a případně dalším oblíbeným kořením, které máte na mase rádi. Vypracujte soudržnou hmotu.

Brambory oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Přidejte cibuli nakrájenou na tenké nudličky a také majonézu, sůl a pepř a další koření dle vlastní chuti. Můžete přidat sušený česnek a sladkou papriku, hodí se i italské či provensálské bylinky. Vše dobře promíchejte a rozetřete tuto směs v rovnoměrné vrstvě do zapékací misky.

Z mletého masa tvarujte větší šišky, které rozložte na povrch bramborové směsi v zapékací misce, kterou vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte maso s bramborami asi 40 až 50 minut dozlatova. Po dopečení posypejte povrch pokrmu nasekanými bylinkami a podávejte spolu s čerstvou zeleninou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*