Univerzální citronový krém, jehož příprava nezabere déle než 10 minut. Úžasná chuť předčí všechna očekávání

Ať už na dort nebo na palačinky, citronový krém dodá téměř každému dezertu tu správnou lahodnou chuť. Připravte si jej za pouhých 10 minut. 

Pokud sháníte nový druh krému, který dodá vašim dezertům originální chuť, pak byste měli věnovat pozornost citronovému krému – nejenže jej velmi snadno připravíte, ale také díky němu posunete své gastronomické výtvory na kompletně novou úroveň. K přípravě této dobroty navíc nepotřebujete mnoho ingrediencí, postačí vám pouze pár citronů, vajíček a másla. Zbytek máte pravděpodobně již u sebe doma. Vrhněte se do toho!

Varování pro ostatní rodiče

Citronový krém můžete využít hned několika způsoby. Hodí se do téměř každého dortu, k palačinkám nebo jako chutný doplněk k ovoci. Příprava je navíc velmi jednoduchá – ti nejlepší ji dokáží zvládnout během pouhých deseti minut. Nemusíte být však profesionální kuchař nebo kuchařka, abyste si tuto dobrotu připravili, stačí troška hravosti a váš výsledek bude se vší pravděpodobností naprosto skvělý. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 4 ks čerstvé citrony
  • 4 ks vejce
  • 80 gramů změklého másla
  • 200 gramů cukru
  • Vanilka nebo vanilin

Postup pro přípravu

  • Citrony nejprve oloupejte (nejlépe nožem) a poté z nich pomocí odšťavňovače nebo vlastních rukou vymačkejte veškerou šťávu, kterou si dovolí pustit.
  • Do citronové šťávy dále přidejte všechen cukr, přičemž směs následně pořádně promíchejte, aby se rozpustily všechny krystalky.
  • Citronovou šťávu nezapomeňte ochutnat – měla by získat sladkokyselou chuť. Pokud vám však takto nevyhovuje, můžete zkusit přidat o trochu víc cukru.
  • Připravte si mísu, do které vyklepněte všechny čtyři vejce. Ty rozšlehejte mixérem, aby získala krémovou konzistenci. Poté k nim přidejte citronovou šťávu a vše opět pořádně promíchejte do jednolité směsi.
  • Směs nyní přiveďte k varu, přidejte máslo a intenzivně míchejte, dokud citronový krém nebde hustý a hladký.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Hotový citronový krém můžete použít ihned, ovšem je samozřejmě vhodné nechat jej chvíli vychladnout. Pokud byste ho však nespotřebovali najednou, vložte jej do ledničky, kde vám ještě pár dní vydrží.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]