Většina lidí si myslí, že na vaření rýže není co zkazit. Nezáleží však jenom na její chuti, ale i na tom, co obsahuje. Jak eliminovat toxiny? To vám poradíme. Pokud jste si při vaření této přílohy dříve nijak nelámali hlavu, je třeba se zamyslet nad tím, zda rýži vaříte dobře. Nejde jenom o její chuť, ale jde i o to, co obsahuje. Mohou to být různé toxiny, které se při špatné přípravě dostanou do těla. Jak to eliminovat?
Výsledky testů jsou alarmující
I rýže kterou běžně kuopíte v obchodech může obsahovat celou řadu toxinů. Pokud neproběhne správné vaření rýže, tak všechny tyto látky dostanete do svého těla. To nejhorší co můžete udělat je onen známý a klasický postup, kdy rýži vytáhnete z obalu a dáte hned do vody. To se vám do těla dostane nejvíce toxinů. Problémem je i to, když rýži namoříte a ve stejné vodě ji potom uvaříte. I v tomto případě konzumujete přílohu, která může být nebezpečná. A jaký je onen správný postup její přípravy?
Správné namáčení je základ
Rýži nestačí jenom běžně propláchnout, aby se z ní odstranil škrob. Je třeba myslet na její správné namáčení. Jedině tak dojde k tomu, že se toxiny odstraní ve větším množství a rýže kterou jíte bude téměř nezávadná. Základem je začít s přípravou rýže už den přede. Je vhodné napustit hrnec s vodou, do kterého dáte rýži namáčet. A to minimálně přes noc. Proto je nutné trochu více plánovat, co budete druhý den jíst.
Když druhý den vezmete hrnec s rýží, je třeba všechnu vodu vylít. Následně ještě rýži dvakrát až třikrát propláchnete. Až potom do hrnce napustíte čistou vodu, ve které bude rýže vařena. A to tak dlouho, jak se uvádí na návodu. Tímto postupem z rýže odstraníte nejenom přebytečný škrob který způsobuje nepříjemné lepení. Odstraníte z ní také mnoho toxinů, či nebezpečný arsen. Jedině takto bude tato doporučovaná příloha nejenom chutná, ale hlavně bude zdravá.