Zjednodušený recept pro líné: Skořicové buchty se spoustou smetany – naprosto skvělé ke kávičce

Pokud paříte mezi milovníky skořice, rozhodně vám budou chutnat i tyto buchty. Vyzkoušejte je upéct, jsou rychle a vážně moc dobré.

Možná jste už někdy zkoušeli upéct skvělé skořicové šneky a nebo další různé sladké recepty se skořicí. A pokud vám tyto sladké dezerty chutnali, určitě si zamilujete i tyto buchty. Jsou totiž velmi měkké, svěží a voňavé. Hodí se jak na slavnostní stůl, tak normálně ke kávě v jakýkoliv všední den. Tak co, vyzkoušíte si je upéct?

Co budete potřebovat

  • 300 ml mléka
  • 160 g cukru
  • 2 vejce
  • 1,5 lžičky skořice
  • 200 g tvarohu
  • 5 g droždí
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 60 g másla
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • dle chuti vanilku

Nic na tom není

Nejprve si smíchejte 200 ml mléka s 80 g cukru a droždím. Přidejte vejce, sůl, mouku a vypracujte vláčné těsto na buchty. Úplně nakonec do těsta nalijte slunečnicový olej a dobře propracujte. Těsto si dejte do olejem vymazané mísy a nechte přibližně 50 minut kynout na nějakém teplém místě. Těsto si několikrát za tu dobu propracujte a připravte si náplň.

Smíchejte měkké máslo, skořici a zbývající cukr úplně do hladka. Těsto si rozválejte na plát a položte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto si rozetřete skořicovou náplň a ostrým nožem udělejte řezy podél a také napříč. Těsto není nutné úplně prořezávat, stačí třeba do půlky. Zakryjte potravinářskou fólií a ručníkem a nechte dalších 20 minut na teplém místě.

A máte hotovo

Poté dejte buchty do trouby a pečte 25 minut na 180 stupňů. Smetanový sýr si smíchejte s vanilkou, moučkovým cukrem a máslem do hladka. Poté zalijte zbytkem mléka a pořádně rozmíchejte. Ještě horké buchty poté namažte touto smetanovou směsí. Tyto buchty můžete podávat ještě teplé, jsou totiž opravdu skvělé. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*