Zpříjemněte si podzim tímto úžasně zdravým a chutným růžovým nápojem – PINK LATTÉ

Během léta si člověk rád dopřeje osvěžující a chladivé nápoje, během podzimu a zimy je naopak vymění za horké nápoje. Ty nejenže pohladí chuťové pohárky, ale navodí pohodovou atmosféru, což je bezesporu vítané.

Úplně nejlepší však je, když má takový nápoj ještě i skvělé zdravotní účinky. Přesně takové je PINK LATTÉ. Připravte si chutný, zdravý růžový nápoj a žádné podzimní splíny vás neohrozí.

Růžové latté

Je důvod, proč je pink latté právě na podzim dokonalým nápojem. Je teplé, takže zahřeje, chutné, tudíž potěší a zlepší náladu a plné zdraví prospěšných ingrediencí, jako je kardamom, pepř, kurkuma, skořice, zázvor a červená řepa.

  • Kurkumin – je jednou z nejvíce studovaných bioaktivních sloučenin. Má silně protizánětlivé účinky, snižuje bolest a pomáhá zlepšit funkci mozku.
  • Zázvor – další ingredience s protizánětlivým účinkem a velmi výraznou chutí. Používá se k léčbě nevolností, proti bolestem, posiluje imunitu a podporuje hojení.
  • Červená řepa – je bohatým zdrojem antioxidantů, obsahuje železo, draslík, kyselinu listovou a další živiny. Zlepšuje průtok krve a pomáhá snížit krevní tlak.
  • Skořice – snižuje hladinu cukru v krvi, minimalizuje riziko srdečního onemocnění, chrání před infekcí a úžasně voní i chutná.

Tento růžový nápoj (Pink latté) není výtečný jen pro to, že vás zahřeje, ale snižuje zánět a bojuje s infekcí. Má rovněž silné schopnosti zlepšit náladu. Je známo, že chladné a nevlídné počasí moc na náladě člověku nepřidá. Bylo zjištěno, že kurkumin má totožné účinky, jako antidepresiva.

Jak pink latté připravit?

  • Budete potřebovat buď červenou řepu v prášku anebo šťávu z červené řepy – půl šálku.
  • 2 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička kardamomu
  • 1 lžička mleté skořice
  • Kajenský pepř (špetku) – pepř zvyšuje mnohonásobně účinky kurkumy
  • Med nebo javorový sirup (může být jiný druh/typ slazení)
  • Rostlinné mléko dle vlastního výběru (mandlové, kokosové, kešu apod.)

Všechny ingredience smíchejte, zalijte horkou vodou a rozmixujte včetně medu. Pokud budete místo červené řepy v prášku dávat šťávu, počítejte ještě s tímto množstvím tekutiny navíc. Nalijte do skleničky či hrníčku a dolijte našlehaným rostlinným mlékem, které předem ohřejte.

Obrázek: abc.es, cosmopolitan.com