Když se řekne slavnostní salát, většina z nás si představí ten bramborový. Dnes si ale můžeme rozšířit tuto nepočetnou skupinu o další položku, skvostný salát z Rudého moře.
Na světě existuje celá řada nejrůznějších druhů salátů z různých ingrediencí, z nichž ne všechny si zaslouží výsadní postavení na slavnostní tabuli. Výjimku však tvoří zvláštní salát z Rudého moře, který vyniká unikátní kombinací krabích tyčinek, červené zeleniny a sýra, která ho povyšuje na pokrm prémiové kvality. Na vzdory tomu však není nijak složitý ani drahý na přípravu.
Ingredience
- Krabí tyčinky – 200 g
- rajče – 2 ks
- červená paprika – ½ ks
- tvrdý sýr – 150 g
- česnek – 2 stroužky
- majonéza – 4 lžíce
- sůl a pepř – dle chuti
Návod na přípravu
Začněte tím, že očistíte papriku, zbavíte ji stopky, semeníku a zbytků semínek a rozkrojíte ji napůl. Jednu polovinu odložte na příště a druhou nakrájejte na slabounké delší proužky, silné kolem 2 milimetrů. Rajčata rozpulte, vykrojte „bubáky“ a vydlabejte vodnatý střed, který nebudete potřebovat. Masitou dužninu rajčat pak nakrájejte na jemné proužky, podobně jako v případě paprik.
Tvrdý sýr, který máte rádi, nastrouhejte na hrubém struhadle do misky k paprice a rajčeti a všechny přísady lehce promíchejte. Do vedlejší 4 lžíce majonézy, prolisujte do ní česnek a přidejte trochu soli a čerstvě mletého černého pepře. Přísady na marinádu dobře prošlehejte vidličkou, nalijte je do mísy se salátem a všechny ingredience důkladně, avšak jemně promíchejte. Hotový salát nechte vychladit v lednici a podávejte.
Napište komentář