5minutový salát z Rudého moře: Krabí tyčinky, zelenina, sýr a dochutíme touto legendární omáčkou – budete ho chtít každý den

Když se řekne slavnostní salát, většina z nás si představí ten bramborový. Dnes si ale můžeme rozšířit tuto nepočetnou skupinu o další položku, skvostný salát z Rudého moře.

Na světě existuje celá řada nejrůznějších druhů salátů z různých ingrediencí, z nichž ne všechny si zaslouží výsadní postavení na slavnostní tabuli. Výjimku však tvoří zvláštní salát z Rudého moře, který vyniká unikátní kombinací krabích tyčinek, červené zeleniny a sýra, která ho povyšuje na pokrm prémiové kvality. Na vzdory tomu však není nijak složitý ani drahý na přípravu.

Ingredience

  • Krabí tyčinky – 200 g
  • rajče – 2 ks
  • červená paprika – ½ ks
  • tvrdý sýr – 150 g
  • česnek – 2 stroužky
  • majonéza – 4 lžíce
  • sůl a pepř – dle chuti

Návod na přípravu

Začněte tím, že očistíte papriku, zbavíte ji stopky, semeníku a zbytků semínek a rozkrojíte ji napůl. Jednu polovinu odložte na příště a druhou nakrájejte na slabounké delší proužky, silné kolem 2 milimetrů. Rajčata rozpulte, vykrojte „bubáky“ a vydlabejte vodnatý střed, který nebudete potřebovat. Masitou dužninu rajčat pak nakrájejte na jemné proužky, podobně jako v případě paprik.

Tvrdý sýr, který máte rádi, nastrouhejte na hrubém struhadle do misky k paprice a rajčeti a všechny přísady lehce promíchejte. Do vedlejší 4 lžíce majonézy, prolisujte do ní česnek a přidejte trochu soli a čerstvě mletého černého pepře. Přísady na marinádu dobře prošlehejte vidličkou, nalijte je do mísy se salátem a všechny ingredience důkladně, avšak jemně promíchejte. Hotový salát nechte vychladit v lednici a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*